Verzorgingstehuizen lopen mee met de Avond4daagse

Algemeen
Bewoners lopen mee met de Avond4daagse.
Bewoners lopen mee met de Avond4daagse. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Dinsdag 17 mei stonden 45 rolstoelers en scootmobielen met hun begeleiders stipt om 10.00 uur klaar bij Zorgcirkel Westerhout voor een wandeltocht op maat. De organisator Alkmaar Sport wilt namelijk de verzorgingstehuizen ook betrekken bij de Avond4daagse. De groep kwam na anderhalf uur weet terug op de startlocatie, waar zij onthaald werden met een roos en gehuldigd met een medaille.

De Avond4daagse van Alkmaar loopt elke dag door een andere wijk in Alkmaar. De sportregisseurs van Alkmaar Sport die in deze wijken actief zijn hebben de  verzorgingstehuizen in de betreffende wijken benaderd met de vraag om mee te doen aan een wandeltocht gedurende de dag. “Bij Zorgcirkel Westerhout reageerde medewerker Maaike Leurs-van de Putte meteen enthousiast omdat zij al het initiatief had genomen om rond deze tijd een wandeltocht te organiseren voor de bewoners. We hebben onze krachten dus gebundeld en zijn zo tot een mooi en drukbezocht mini-evenement gekomen,” vertelt Thyrvi van Roosendaal, sportregisseur in Alkmaar Zuid.

De bewoners genoten zichtbaar van de tocht, het warme weer, de begeleiding en de afsluiting in het woonzorgcentrum. “Mooi dat Alkmaar Sport op deze manier de Avond4daagse op nog veel meer vlakken in de samenleving laat doorklinken.”