Kaeskoppenstad komt eraan

Algemeen
Kaeskoppenstad komt eraan.
Kaeskoppenstad komt eraan. (Foto: Luciënne van der Stouwe)

ALKMAAR - Nog heel geduld, want Kaeskoppenstad komt eraan. De binnenstad van Alkmaar wordt 4 en 5 juni weer omgetoverd tot d’Oude Stad: de stad van de 16e eeuw, vlak na het Alkmaars Ontzet.



Terwijl je je eerste stap in Kaeskoppenstad zet, waan je je al tussen de inwoners van toen. Kleding wordt traditioneel gewassen, bloemen worden verkocht en zo nu en dan raast er een schoenenpoetser aan je voorbij. Terwijl je napraat over het vissersdorp ‘Haeringhen ende Wallevisch’ loop je de hoek om, en bevind je je opeens in een totaal andere omgeving: hier is de pest uitgebroken en worden gevangenen in de gaten gehouden door bewaker. Zullen ze ontsnappen?

Vernieuwing in Kaeskoppenstad

De organisatie niet stilgezeten. Dit jaar wordt de route van Kaeskoppenstad bijvoorbeeld opgedeeld in zes themastraten. Per straat word je ondergedompeld in dat specifieke thema, variërend van Burgerij en Vertier, tot Educatie tot Kommer en Kwel.
Daarnaast is de oude Roode Toren gerecycled tot verschillende, specifiek voor Kaeskoppenstad gemaakte, (familie)spellen. Vanaf dit jaar kun je terecht in het Pad van Vermaeck, waar je maar liefst twaalf spellen kunt spelen.  Kaeskoppenstad maakt dankbaar gebruik van het rijke historische decor van gevels, bruggen en grachten in Alkmaar, waardoor je even vergeet hoe de stad er anno 2022 ook alweer uitzag.

Zin om deze tijdreis te maken? Beleef de 16e eeuw tijdens Kaeskoppenstad. Tickets (€0 - €4) via www.kaeskoppenstad.nl.