Familie-uitje op Alkmaarse drafbaan: het sprintkampioenschap van Nederland

Algemeen
Spektakel op de Alkmaarse drafbaan.
Spektakel op de Alkmaarse drafbaan. (Foto's: aangeleverd)

ALKMAAR - Negen draverijen, twee mini koersen, het Wilhelmus voor het snelste paard van Nederland, gastronomie, live muziek na afloop, schminck en luchtkussen voor de kinderen. Zet 6 juni (pinkerstermaandag) in je agenda, want op de Alkmaarse drafbaan is het één groot spektakel.

Alle snelheidskanonnen van Nederland zijn maandag aanwezig om te strijden om het officiële kampioenschap van Nederland: Calamintha, Jank Summerland en viervoudig winnaar Fuggedaboutit zijn de favorieten en zullen een gooi gaan doen naar het baanrecord van Alkmaar.


Neem de kids mee

Een dagje naar de paardenkoers is een evenement voor de hele familie. Voor de kinderen is er het schmincktheater en er is een luchtkussen. Daarnaast zijn er twee mini draverijen waar pony’s met kinderen onder de vijftien jaar op de sulky strijden voor de winst. Na afloop van de koersdag is er live-muziek van de Alkmaarse zangeres Lyanda, die overigens op een steenworp afstand van de ZEturf Arena woont. Voor nieuwe bezoekers zijn er gratis programma’s met tips beschikbaar bij de infobalie, en er vinden gedurende de gehele middag rondleidingen over de hele accommodatie plaats.

Food for the Mood!

De onlangs gerestylede hal onder de monumentale tribune, de skybar en het restaurant met uitzicht op de baan, zijn de plekken waar u naast het volgen van de koersen kunt genieten van gastronomische specialiteiten van de Alkmaarse cateraar Food for the Mood! Onder de naam DE BAAN is het multifunctionele complex nu buiten de koersdagen om geschikt als evenementenlocatie voor onder andere vergaderingen, workshops, bedrijfspresentaties, partijen en uitvaarten. De unieke locatie is in trek want de eerste maanden stroomden de boekingen al binnen.

Iedereen is pinkstermaandag 6 juni van harte welkom in de Alkmaar ZEturf Arena. Start van de eerste koers 13.30 uur. Entree is 6 euro p.p. Kinderen tot 16 jaar vrij entree.