Zomer in de Mare: picknickconcert en straattheater

Algemeen
Laatste weekend van Zomer in de Mare.
Laatste weekend van Zomer in de Mare. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Zomer in De Mare in park De Rekerhout viert op 18 en 19 juni het laatste weekend van dit zomerse festival met een picknickconcert en straattheater. Zomer in De Mare is gratis toegankelijk.

Bezoekers kunnen zaterdagavond zelf iets lekkers meenemen of aanschuiven bij VERS eten en drinken. Vanaf 17:30 uur is het picknicktijd met akoestische livemuziek door Alfon Oekie. Als toetje begint om 19:00 uur de voorstelling ‘KNALLEN!’ De percussiegroep 4Beat bestaat uit vier superhelden: Blastbeat Super Woman, Beatman, Drum King Legend en Incredible Beat Wizard. Wat ze doen? Drummen, tikken, klappen, trommelen, zingen en stampen.

Straattheater 

Zondagmiddag is er weer straattheater tussen 13:00 en 17:00 uur. Ga deze middag voor de voorstelling ‘Deux secondes’ over een onmogelijke missie met pop-up-tenten of het prachtige internationaal bekroonde duet ‘No Man Is an Island’. Ook leuk: laat je patatje bereiden door DJ Frietmachine of doe mee aan de voorstelling ‘Fantasiedier’. Extra bijzonder is de acrobatische show ‘À deux mètres’ met Jesse Huygh over zuurstof: het is onzichtbaar in de lucht aanwezig en toch ontbreekt het in Jesse’s lichaam. Lijdend aan taaislijmziekte besloot Jesse dat als zijn leven dan kort is, dat het bruisend en goed gevuld mag zijn. En zo ontstond een acrobatische act met zuurstofapparaat, met veel symboliek over verbondenheid, afstand houden, mantelzorgen en veerkracht. 

Zomer in De Mare in park De Rekerhout vindt ieder weekend tot en met 19 juni plaats. Vrijdag 24 juni verplaatsen de zomerse activiteiten zich naar het Canadaplein: Zomer op het Plein. Het programma is te vinden op www.zomerophetplein.nl.