Klassiek terug in de Hout

Algemeen
Het VLAM saxofoonkwartet.
Het VLAM saxofoonkwartet. (Foto: Jethro Bijleveld)

ALKMAAR - Klassieke muziek keert zondag 19 juni terug in de Hout. ‘De Hout Klassiek’ wordt een middag met klassieke uitvoeringen vanaf het vernieuwde podium in de nis op het grote veld van de Hout. De optredens beginnen om 13.30 uur en het concert is gratis te bezoeken.

De volgende optredens staan gepland: Club Classique van 13:30 tot 14:15 uur. Het Rijks Qwartet van 14:30 tot 15:15, het vocaal ensemble Bamestra Nova van 15:30 tot 16:15 uur en het VLAM saxofoonkwartet van 16:30 tot 17:15 uur. De Hout Klassiek is een middag met klassieke concerten van gezelschappen en ensembles van een hoog niveau. Er is een theateropstelling met stoelen, maar er is nog voldoende ruimte op het veld om zelf een kleed of stoeltjes te plaatsen. Voor versnaperingen kunnen bezoekers terecht bij de vaste catering en de bar met vrijwilligers. Daarmee wordt de stichting gesteund, maar eigen eten en drinken meenemen mag ook. 

Tussen de optredens op het grote podium zijn er als verbindend intermezzo drie optredens van harpiste Marianne Smit, die in 2009 cum laude is afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam en regelmatig remplaceert in het Radio Filharmonisch Orkest en het Koninklijk Concertgebouworkest.