Het huwelijk is briljant

Algemeen
ALKMAAR - Burgemeester Anja Schouten bezoekt bruidspaar De Goede-De Boer. Zij zijn maandag 27 juni 65 jaar getrouwd.
ALKMAAR - Burgemeester Anja Schouten bezoekt bruidspaar De Goede-De Boer. Zij zijn maandag 27 juni 65 jaar getrouwd. (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

ALKMAAR - Burgemeester Anja Schouten heeft woensdagmiddag het briljanten bruidspaar De Goede-De Boer bezocht. Zij zijn op maandag 27 juni maar liefst 65 jaar getrouwd. 

De heer en mevrouw De Goede zijn op 27 juni 2022 voor de wet 65 jaar getrouwd, maar op 21 november zijn zij voor de kerk getrouwd. Deze laatste datum is voor hen belangrijker. Het grote feest wordt dan ook in november gehouden. Het echt paar heeft vijf kinderen, acht kleinkinderen en vier achterkleinkinderen. Ze wonen nog zelfstandig en krijgen een keer per week hulp. De gezondheid van echtpaar is redelijk goed. Zij zijn afhankelijk van de booster om buiten te komen.

Meneer De Goede is geboren in Koedijk en mevrouw De Goede in Alkmaar. Zij hadden elkaar ontmoet tijdens een cursus volksdansen in Alkmaar. De heer De Goede had verschillende banen. Hij startte in het tuindersbedrijf van zijn vader. Hij hielp tot aan zijn diensttijd. Na zijn diensttijd ging hij bij de gemeente Alkmaar werken. Mevrouw De Goede was kleuteronderwijzeres. Er was vroeger weinig werk hierin te vinden. Zij werkte een tijd bij haar grootmoeder. Na hun huwelijk werd zij huisvrouw. Meneer doet nog aan biljarten en mevrouw maakt verjaardagskaarten.