Festival Move The City trekt de wijk in

Algemeen
Move The City naar De Mare.
Move The City naar De Mare. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Move The City is de naam van een nieuw Alkmaars festival dat jaarlijks terugkeert. Diverse culturele instellingen uit de binnenstad bundelen hun krachten en trekken samen de wijk in voor een weekend vol theater, workshops, kunst, muziek en ontmoetingen. Dit jaar gaat het festival een eerste ontmoeting aan met De Mare. Deze pilot-versie vindt plaats van 8 tot en met 10 juli.

Tijdens Move The City is er een programma voor jong en oud. Deze pilot-versie kun je onder andere proeven aan circus, korte familievoorstellingen, huiskamertours met muzikale verrassingen, een vertelling gebaseerd op Rembrandts schilderij De Vaandeldrager, kleine exposities en kinderworkshops. 

Huiskamers gezocht

Voor de huiskamertours is het festival nog op zoek naar een paar huiskamers rondom winkelcentrum De Mare. Lijkt het je leuk om jouw woonkamer om te toveren tot podium? Meld je dan aan via info@movethecity.nl. 

Programma

Het programma is van vrijdag 8 juli van 18:00 tot 22:00 uur en zaterdag 9 en zondag 10 juli van 12:00 tot 18:00 uur. Move The City is gratis toegankelijk, voor sommige onderdelen betaal je een kleine prijs. 

Informatie en tickets op www.movethecity.nl.