Bijendag in Hortus Alkmaar

Algemeen
Bijendag in Hortus Alkmaar
Bijendag in Hortus Alkmaar (Foto: Leoniek Verhagen)

ALKMAAR - Hortus Alkmaar houdt zondag 10 juli van 12.00 tot 17.00 uur een bijendag. Imkers presenteren het verhaal van de honingbij en de wilde bij, er zijn excursies naar Bijenstal Achtergeest, er zijn bijenproducten te koop en leuke kinderactiviteiten. Ook lekker: een honingproeverij met zes verschillende soorten.

Bijen zijn belangrijke diertje en van groot belang voor het voortbestaan van plantensoorten en de rijkdom van de biodiversiteit. De tuin ligt aan Berenkoog 43, in Alkmaar. Check voor meer informatie en het volledige programma: www.hortusalkmaar.nl. Vooraf aan een excursie naar de Bijenstal geven de imkers presentaties over het leven van de honingbij en de wilde bij. Kleine groepjes volwassenen en kinderen bezoeken daarna onder begeleiding van imkers deze stallen en krijgen uitleg over het leven van de bijen en hoe ze de honing maken.

Bijenproducten

Er zijn bijenproducten te koop, zoals verschillende soorten honing, kaarsjes van bijenwas, allerlei wollen bijenfiguurtjes en een assortiment zaden van bij-vriendelijke planten. 

Kinderactiviteiten

Kinderen kunnen zich laten schminken (tot 14.30 uur), een bijenhotelletje maken, een speurtocht door de tuin doen en een kaarsje maken van bijenwas. Een bijzondere rondleiding met een insectenexpert van de KNNV is om 15.00 uur.

Bij centraal in Hortus Alkmaar.