Kunst in dorpskerk Grootschermer

Algemeen
Werk van Jan Hollenberg.
Werk van Jan Hollenberg. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - De dorpskerk van Grootschermer vormt vanaf zaterdag 2 juli het decor voor de tweede zomerexpositie met kunst van Jan Hollenberg en Anneke Harting.

Twee bekende Noord-Hollandse kunstenaars, beiden al meer dan veertig jaar actief in het vak, komen voor de derde keer naar de Dorpskerk. In het getoonde werk wordt duidelijk dat deze kunstenaars zich blijven vernieuwen. 

Anneke Harting werkt met het oermateriaal klei. Haar sterke verbondenheid met klei vormt samen met haar tweede liefde; de taal, de basis voor monumentale objecten. Objecten, waarbij zij antieke en moderne, oosterse en westerse kalligrafie benut om haar keramische vormen te decoreren. Jan Hollenberg is beeldend kunstenaar en opgeleid aan de Rietveld Academie. Zijn werk hangt in veel kunstuitleencentra in Noord Holland. Het Noord-Hollands landschap loopt als een rode draad door zijn werk. Figuratief uitgevoerd maar ook met een grote mate van abstractie. Verstild of sfeervol, kleurig, krachtig en expressief verbeeld. De laatste jaren komen mens en dier steeds meer in het landschap naar voren.

Werk van Anneke Harting. (Foto: aangeleverd)

De technieken die hij gebruikt lopen uiteen van ets/ litho en houtsnede tot schilderen met gemengde techniek. Acryl op papier of linnen of aquarel. In zijn werk wil hij de schoonheid van de natuur verbeelden, waarvoor hij veel respect heeft. Het Noord-Hollandse polderlandschap is een geliefd onderwerp voor zijn schilderijen.

De expositie duurt van 2 tot en met 31 juli en is elke zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur te bezichtigen. De werken zijn te koop, een deel van de opbrengst is voor het onderhoud van de kerk.

Werk van Anneke Harting.