Yuna en Lina Uljee pakken medailles op het NK

Algemeen
Yuna en Lina Uljee pakken medailles op NK.
Yuna en Lina Uljee pakken medailles op NK. (Foto: aangeleverd)

Yuna en Lina Uljee pakken medailles op NK

De zusjes Yuna en Lina Uljee hebben afgelopen weekend in Ahoy Rotterdam medailles gepakt op het NK turnen en trampolinespringen.


Yuna (13), lid van Turnz Amsterdam, komt uit in de jeugd eredivisie turnen. Na twee jaar zijn er eindelijk weer wedstrijden en hiervoor kon ze veel nieuwe onderdelen leren wat haar wedstrijd tot een groot succes maakte. Met grote overmacht behaalde ze goud in de meerkamp met totaal 46.400 punten. Tess de Vries werd tweede met 45.433 punten en Lisa Maas eindigde als derde met 44.934 punten.

Tijdens deze finale konden de turnsters zich ook plaatsen voor de toestelfinales op zondag. Yuna plaatste zich voor drie toestelfinales, brug, balk en vloer. Op alle toestellen behaalde ze goud. Een mooie bekroning voor al haar trainingsuren dat rond de 27 uur in de week ligt. 

Lina (14) Triffis Alkmaar, komt uit bij de jeugd trampolinespringen eredivisie. Individueel behaalde ze een mooie derde plaats en individueel werd ze met Thalissa Wijkstra bij het synchroonspringen derde . Door een kleine fout zat een hogere klassering er helaas niet in. Lina en Thalissa trainen ook rond de 25 uur in de week. Lina en Thalissa hebben komend weekend weer een plaatsingswedstrijd voor deelname aan het jeugd WK in Sofia Bulgarije.