Ruim 200 matches tijdens Beursvloer Doesgoed

Algemeen
Volop matches tijdens de beursvloer van Doesgoed
Volop matches tijdens de beursvloer van Doesgoed (Foto: Foto's: Marcel Witte)

ALKMAAR - Ruim 200 matches die een waarde vertegenwoordigen van dik 95.000 euro. Dat is de uitkomst van de Beursvloer die donderdag 30 juni plaatsvond in het AFAS Stadion. Op de beursvloer, een initiatief van Doesgoed, komen maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven samen om te matchen. Heeft een organisatie bijvoorbeeld juridisch advies, technische hulp of media-aandacht nodig? Dan staan er bedrijven klaar die kunnen helpen, zonder dat daarvoor kosten worden berekend. 

Anja Schouten in actie (Foto: Marcel Witte)

Voordat de gong om stipt half vier door de burgemeester Anja Schouten (Alkmaar) en waarnemend burgemeester Peter Rehwinkel (Dijk en Waard) werd geslagen was er een vraaggesprek met Ralph de Kleijn, chef Vriendjespolitiek van Doesgoed. Anja Schouten: “We staan de komende jaren voor grote vraagstukken, die we écht niet alleen op kunnen lossen. We hebben elkaar nodig en daarom is deze beursvloer zo waardevol. Niet alleen de matches die vandaag ontstaan zijn belangrijk, maar de meerwaarde zit ‘m vooral in het netwerk dat je hier opbouwt. Zo kunnen we elkaar niet alleen vandaag, maar ook in de toekomst helpen.” 

Foto: Marcel Witte

Na het slaan van de gong werd er anderhalf uur lang druk gehandeld. Overal is het druk, maar voor een aantal bedrijven die diensten aanbieden staat zelfs een hele rij. Als om stipt 17.00 uur de gong weer gaat voor het einde van de beursvloer wordt de balans opgemaakt. De teller staat dan op dik 200 matches en dus zie je overal tevreden gezichten. Na de beursvloer was het tijd voor een drankje werd er aan het netwerk gebouwd. 

Doesgoed

Doesgoed motiveert bedrijven om een actieve bijdrage te leveren aan hun maatschappelijke omgeving. Zij verbinden de vraag van maatschappelijke organisaties en het aanbod van betrokken ondernemers in een ‘match’ en maken zo de regio en haar bewoners een stukje mooier en gelukkiger. 

Ralph de Kleijn, chef Vriendjespolitiek van Doesgoed in gesprek met Anja Schouten. (Foto: Marcel Witte)