Francesco Cera tijdens Zomeravondconcert

Algemeen
Francesco Cera.
Francesco Cera. (Foto: aangeleverd)


ALKMAAR - De Italiaanse organist Francesco Cera geeft woensdagavond 13 juli om 20:15 een Zomeravondconcert in de Grote Kerk Alkmaar.

Francesco Cera genoot zijn opleiding onder meer bij oude muziek coryfee Gustav Leonhardt en staat bekend als een uitmuntende uitvoerder van de muziek van Frescobaldi. Cera geeft een overzicht van belangrijke componisten uit de renaissance die de weg effenden voor de ontwikkelingen die bij Frescobaldi plaatsvonden. Andrea Gabrieli was organist aan de Venetiaanse San Marco. Zijn muziek klinkt in combinatie met muziek van de klaviervirtuoos Claudio Merulo. Cera’s programma geeft een fraai overzicht van de diverse genres klaviermuziek die in Italië zijn ontstaan zoals de Fantasia, Toccata, Canzona, Capriccio en liturgische gebruiksmuziek. Het Kyrie uit de mis vormt ook de brug naar de grote Bach. Met het dansante Praeludium in C BWV 547 wordt dit concert afgesloten.


Kaasmarkt orgelconcert

Pieter van Dijk verzorgt vrijdag 15 juli het gratis toegankelijke Kaasmarkt orgelconcert. De concerten duren een half uur en beginnen om 12:00 en 13:00 uur. Kijk voor meer informatie en kaarten voor het Zomeravondconcert op www.grotekerkalkmaar.nl.

Het grote orgel van de Grote Kerk