KRC Genk tegen FC Volendam in Alkmaar

Algemeen
Cyriel Dessers - vorig seizoen uitblinker bij Feyenoord - speelt zaterdag met zijn KRC Genk tegen FC Volendam.
Cyriel Dessers - vorig seizoen uitblinker bij Feyenoord - speelt zaterdag met zijn KRC Genk tegen FC Volendam. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Voetbalvereniging Alkmaarsche Boys is in juli gastheer voor meerdere voetbalclubs uit binnen- en buitenland. Zo zijn er meerdere trainingskampen op de velden aan de Vondelstraat in Alkmaar. Dit gaat gepaard gaan met een paar mooie oefenwedstrijden. Zo speelt KRC Genk - de club van ex-Feyenoorder Cyriel Dessers - zaterdag 9 juli tegen het gepromoveerde FC Volendam van trainer Wim Jonk. 

Op het terrein van Alkmaarsche Boys is ook een sportschool aanwezig. De clubs mogen gebruik maken van alle faciliteiten. De combinatie tussen de fraaie velden en de sportschool maakt het voor de clubs aantrekkelijk om hier het trainingskamp op te zetten. Afgelopen week heeft de Belgische club KV Mechelen gebruik gemaakt van de faciliteiten. Deze week maakt KRC Genk gebruik van de aanwezig faciliteiten. Aansluitend belegt de selectie van het Griekse AEK Athene ook een trainingskamp op de Alkmaarse voetbalvelden.

Oefenwedstrijd

De wedstrijd tussen KRC Genk en FC Volendam begint zaterdag 9 juli om 14.30 uur. Publiek is welkom bij deze wedstrijd. De kaartverkoop start om 13.00 uur aan de poort. De organisatie vraagt bezoekers om zoveel mogelijk met fiets of openbaar vervoer naar het terrein te komen. Na afloop van de wedstrijd is er muziek.