Meefietsen voor een Magic Carpet

Algemeen
Noordwest Tour de Friends, fietsen voor een Magic Carpet.
Noordwest Tour de Friends, fietsen voor een Magic Carpet. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Noordwest Ziekenhuisgroep organiseert, samen met Vrienden van Noordwest, op woensdag 13 juli de eerste editie van Noordwest Tour de Friends. Een sponsorfietsevent in het ziekenhuis in Alkmaar om geld in te zamelen voor een Magic Carpet. Iedereen kan meedoen aan dit unieke event in het ziekenhuis in Alkmaar. Er zijn nog enkele plekken vrij.

Magic Carpet is een interactieve vloer- en tafelprojectie die patiënten van jong tot oud op een leuke manier in beweging brengt. Van patiënten op de oncologie, geriatrie tot aan hart/long patiënten. Bewegen is goed voor iedereen. Juist voor patiënten die in het ziekenhuis verblijven. Een week op bed liggen kost 1,4 kg aan spiermassa en 10% aan spierkracht. Er is 3 maanden intensieve revalidatie nodig om dit terug te krijgen. Het blijven bewegen tijdens de ziekenhuisopname is daarom erg belangrijk. Het verkleint de kans op complicaties en op een lange opnameduur.

Meedoen

Aanmelden voor Noordwest Tour de Friends kan via www.vriendenvannoordwest.nl voor 1 (of meer) van de 4 rondes van 50 minuten. De 1e ronde is van 16.00 uur tot 16.50 uur, de 2e van 17.00 tot 17.50 uur, de 3e van 18.00 tot 18.50 uur en de 4e en laatste ronde van 19.00 tot 19.50 uur. De bijdrage is € 50,- voor ronde 1, 2 of 3 en € 100,- voor businessronde 4. Na afloop is er voor iedere deelnemer een gezonde shake en ‘Tour-medaille’. Ronde 4 sluit af met een netwerkborrel. 

Vrienden van Noordwest

Vrienden van Noordwest zet zich in om wensen te vervullen die het verblijf van patiënten in de ziekenhuizen van Noordwest Ziekenhuisgroep, in Alkmaar en Den Helder, aangenamer maken en ondersteunen bij een sneller herstel. De steun van donateurs en sponsoren is daarbij onmisbaar omdat het om wensen gaat die niet vanuit het standaard ziekenhuisbudget kunnen worden betaald.