De Fontein is gezondste basisschool van Noord-Holland Noord

Algemeen
De Fontein aan de Heiloördijk uitgeroepen tot de gezondste basisschool van Noord-Holland Noord.
De Fontein aan de Heiloördijk uitgeroepen tot de gezondste basisschool van Noord-Holland Noord. (Foto: VINCENTDEVRIESFOTO.NL)

ALKMAAR - Met maar liefst vier Gezonde School-themacertificaten is basisschool De Fontein aan de Heiloördijk uitgeroepen tot de gezondste basisschool van Noord-Holland Noord. Edward John Paulina, directeur GGD Hollands Noorden, reikte woensdagochtend 6 juli het vierde themacertificaat officieel uit aan Annika Schipper, leerkracht groep 6 en drijvende kracht achter de Gezonde School op OBS De Fontein. 

Scholen die een themacertificaat behalen kunnen het vignet Gezonde School aanvragen. Het vignet Gezonde School is een erkenning voor scholen die structureel werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen en medewerkers. Met het vignet wil de school aan leerlingen en hun ouders laten zien dat zij de gezondheid van leerlingen en leerkrachten erg belangrijk vindt. Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Directeur Ronald de Groot is trots om een Gezonde School te zijn: “Er heerst meer rust en duidelijkheid binnen de school. Leerlingen zijn enthousiast en willen graag bewegen. En fruit en water is intussen een gewoonte geworden”. 

GGD Hollands Noorden adviseert en ondersteunt scholen in Noord-Holland-Noord die een Gezonde School willen worden. Het vignet Gezonde School is een initiatief van twintig landelijke gezondheidsorganisaties. Meer informatie op www.gezondeschool.nl.