Alkmaar heeft een nieuwe kinderburgemeester

Algemeen
Wethouder Ad Jongenelen vertelt Miya Scheltinga dat ze de nieuwe kinderburgemeester van Alkmaar is.
Wethouder Ad Jongenelen vertelt Miya Scheltinga dat ze de nieuwe kinderburgemeester van Alkmaar is. (Foto: Rob Verhagen)

ALKMAAR - Miya Scheltinga - leerling van basisschool Jules Verne aan de Drechterwaard wordt de nieuwe kinderburgmeester van het schooljaar 2022/2023. Miya volgt Livia Balder op.

De nu nog tienjarige Miya kreeg op het schoolplein het geweldige nieuws te horen van wethouder onderwijs, Ad Jongenelen. Zij zit volgend schooljaar in groep 8 van OBS Jules Verne en is dat hele schooljaar de Alkmaarse kinderburgemeester. Miya wordt 29 september officieel door burgemeester Anja Schouten geïnstalleerd tijdens de raadsvergadering. Dat is ook het moment dat Livia Balder haar ambtsketen officieel overdraagt aan Miya. Deze raadsvergadering is zoals altijd live te volgen.

Wethouder Onderwijs Ad Jongenelen: “Ik ben ontzettend trots op Miya. Kinderen die hun mening laten horen zijn heel waardevol. Ook in de lokale politiek. Het komende schooljaar is Miya de stem van alle Alkmaarse kinderen. Ik wens Miya maar ook het college van burgemeester en wethouders een leerzaam jaar vol mooie ideeën.” De huidige kinderburgemeester, Livia Balder, was Alkmaars eerste kinderburgemeester.