Humanitas zoekt vrijwilligers voor Schoolwijs

Algemeen
Humanitas zoekt vrijwilligers voor project Schoolwijs.
Humanitas zoekt vrijwilligers voor project Schoolwijs. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Humanitas zoekt vrijwilligers voor het project Schoolwijs. Een van die vrijwilligers die nu al actief is, is Marijke. Zij bezoekt elke week een gezin met drie kinderen uit Syrië. In een paar uurtjes tijd ondersteunt ze de ouders met allerhande zaken die in en rondom school spelen.

Zo helpt ze bijvoorbeeld met het lezen van de nieuwsbrieven en geeft ze tegelijkertijd uitleg over alles wat er in staat. Want ja, wat is dan een surprise maken? Of wat houdt het schoolreisje precies in? En waarom is de tien-minutenavond belangrijk? Zo zijn er talrijke dingen op te noemen die voor Marijke vanzelfsprekend zijn, maar voor niet-Nederlandse ouders zeker niet. Daarnaast is Marijke ook altijd een uurtje samen met moeder met de kinderen bezig om ‘leren’ in het dagelijks leven een plekje te geven. Dan spelen ze een spelletje, lezen een boekje of gaan aan de wandel en benoemen ze onderweg kleuren en tellen alle auto’s die ze tegen komen.

Wie het leuk vindt om andere mensen wegwijs te maken in de Nederlandse onderwijscultuur kan zich aanmelden voor project Schoolwijs. Meer informatie via Humanitas: 072-5401800.