Top 5 TAQA Theater De Vest augustus

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Vrijdag 5 augustus

ALKMAAR - Tot en met 7 augustus is het nog Zomer op het Plein! Theater De Vest programmeert gratis optredens op het Canadaplein in hartje Alkmaar. Kom op zomerse vrijdag- en zaterdagavonden sprankelende shows en artiesten bewonderen en beleef schitterende concerten op de zondagmiddagen. 

Zomer op het Plein (Canadaplein) – Elke Vierveijzer
‘Drift’ is een nietsontziende, muzikale reis langs de menselijke driften, angsten en drijfveren. Op naar onze diepste verlangens, de dingen in onszelf waar we bang voor zijn. Ondersteund door diepe drums en vunzige bassen. Extra leuk: Elke ontving de Poelifinario 2020/2021, de prijs voor het meest indrukwekkende kleinkunstprogramma.

Gratis toegang

Zaterdag 6 augustus
Zomer op het Plein (Canadaplein) – Laura Fygi
Exotische verschijning Laura Fygi bezit een uit duizenden herkenbare stem waarmee zij wereldwijd harten stal. Jazz, latin, chansons… geen genre is haar vreemd. Ze won een Edison, ontving diverse gouden en platina platen en zingt al 30 jaar ruim 17 albums vol. Samen met de initiatiefnemers van het Jazz Café in De Vest, Marc Schenk (drums) en Kasper Kalf (contrabas), maakt ze er een prachtige avond van.

Gratis toegang

Zondag 7 augustus
Zomer op het Plein (Canadaplein) – Giovanca / Kris Berry

De Caribisch-Nederlandse neo-soulzangeres Kris Berry brengt met NOW, Namelessly Objectifying Wonder, één van haar persoonlijkste muziekprojecten. Geniet daarna van Giovanca die haar grote idool Diana Ross eert: van The Supremes naar The Wiz, tot de grand diva die haar 75ste verjaardag in volle glorie vierde. Een middag met de bekendste hits, groots en intiem.

Gratis toegang

GROTE KERK ALKMAAR

Expositie Nynke Koster – Common Ground

De hele maand augustus, dagelijks tussen 11.00–17.00 uur, behalve op maandag

Voor de tweede editie van het kunstprogramma ‘Nieuw Licht in de Grote Kerk Alkmaar’ is kunstenares Nynke Koster uitgenodigd. Ieder jaar wordt een kunstenaar gevraagd om speciaal voor de kerk een werk te maken geïnspireerd door, of reflecterend op, het erfgoed en de geschiedenis van de kerk. Kunstenares Nynke Koster maakte een speciaal voor deze plek ontworpen kunstwerk op het hoogkoor van de Grote Kerk, waar ze aan de slag gaat met het thuisgevoel van Alkmaarders. Bezoekers mogen plaatsnemen op het omgekeerde gewelf gemaakt van zacht schuim en rubber, waar je letterlijk tussen de verhalen van Alkmaar zult liggen.

Bezoek de Grote Kerk – Ontdek de schatten
De hele maand augustus, dagelijks tussen 11.00–17.00 uur, behalve op maandag
De Grote Kerk heeft een prachtige, uitgebreide permanente tentoonstelling. De kerk is gevuld met speciaal ontworpen wanden uitgerust met digitale schermen, vitrines en teksten in print. Op de wanden vind je in Nederlands en Engels uitleg over de geschiedenis van de kerk, het monumentale interieur en de in de kerk aanwezige kunst. In de zomer zijn er ook tijdelijke tentoonstellingen te bezoeken.