Gluren bij de Duurzame Buren

Algemeen
Meedoen aan gluren bij duurzame buren.
Meedoen aan gluren bij duurzame buren. (Foto: aangeleverd)

De gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum en Heiloo organiseren in de week van 24 oktober een digitale tour langs duurzame huizen. Wie zijn woning verduurzaamd heeft en daar buurtgenoten over wil vertellen kan zich aanmelden voor het digitale evenement ‘Gluren bij de Duurzame Buren 2022’.

Na de succesvolle eerste editie van Gluren bij de Duurzame Buren in 2021 volgt nu de tweede. Inwoners kijken die week digitaal binnen bij vier bewoners die hun huis hebben verduurzaamd. Met een vooraf opgenomen rondleiding en een live vragenuurtje worden de kijkers meegenomen door de duurzame woningen. Er is ook ruimte om vragen te stellen. Zo volgt een informatieve en interactieve sessie met de kijker.

Uw woning in beeld

Een enthousiaste presentator en een filmploeg bezoeken de duurzame woning. Bewoners vertellen welke duurzame stappen ze gebben gezet en waarom. Er is ruimte voor vier deelnemers in een mix van verschillende woningen. De filmopnames zijn in oktober.

Organisatie

Dit evenement is een initiatief van de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum en Heiloo en wordt georganiseerd in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket en Omgevingsdienst Noord-Holland Noord. Meer weten? Neem dan contact op met Kimberly van der Sman via kvandersman@odnhn.nl of bel (088) 1021771.