Kermis Alkmaar 2022 is weer als vanouds in de binnenstad.
Kermis Alkmaar 2022 is weer als vanouds in de binnenstad. (Foto: Rodi Media)

Kermis Alkmaar 2022: dit moet je weten!

Algemeen

ALKMAAR - De Kermis Alkmaar 2022 is weer als vanouds in de binnenstad van Alkmaar. Na twee aangepaste ‘corona-edities’ staat de Alkmaarse kermis dit jaar van vrijdag 19 tot en met zondag 28 augustus weer in de binnenstad van Alkmaar op de locaties: Kanaalkade, Paardenmarkt, Kerkplein, Canadaplein, Sint Laurensstraat, Dubbele Buurt, Gedempte Nieuwesloot, Hofplein en Korte Gedempte Nieuwesloot. De Kermis Alkmaar heeft weer een paar interessante attracties, zoals de Chaos en de Powe Suger. Er staan in totaal 71 attracties op de Alkmaarse zomerkermis.

Wanneer is de Kermis Alkmaar?

De Alkmaarse kermis is dit jaar van vrijdag 19 tot en met zondag 28 augustus.

Waar is de Kermis Alkmaar?

Kanaalkade, Paardenmarkt, Kerkplein, Canadaplein, Sint Laurensstraat, Dubbele Buurt, Gedempte Nieuwesloot, Hofplein en Korte Gedempte Nieuwesloot.

Welke attracties heeft de Kermis Alkmaar?

Naast de traditionele attracties, zoals de botsauto’s, mini-achtbaan, spookhuis en schietbaan komen er weer bijzondere en nieuwe attracties naar Alkmaar. Zo keert de Chaos terug op de Alkmaarse kermis. De Chaos heeft een lange slingerarm die tot 120° van links naar rechts schommelt met een maximum hoogte van 22 meter. Onder de slingerarm is een molen met zes gondels bevestigd. Elke gondel heeft vier zitplaatsen. Ga jij lekker schommelen in de Chaos?


Power Suger

Nieuw op de Alkmaarse kermis is de Power Surge. Deze thrillride is ruim 16 meter hoog en bestaat uit een grote stang met zes armen. Aan elke arm zijn twee gondels met twee zitplaatsen bevestigd. Tijdens de rit wordt je alle kanten opgedraaid en zie je Alkmaar meerdere keren op de kop. Durf jij in de Power Surge?  


Zie hier een overzicht met de attracties van Kermis Alkmaar 2022

Vuurwerk Kermis Alkmaar

De traditionele vuurwerk op de laatste avond komt niet meer terug. Daar heeft de gemeenteraad wegens milieubezwaren een einde aan gemaakt. Wél komt er zondagavond om 22.00 uur een spectaculaire afsluiter van de kermis met onder meer lasers, vuur en geluid. Kosten? Ongeveer 40.000 euro, en dat is twee keer zo duur als een vuurwerkshow. Toeschouwers kunnen dit zien om 22.00 uur vanaf de Kanaalkade en de Noorderkade voor het beste zicht. 

Warenmarkt Alkmaar verplaatst

De warenmarkt van zaterdag 20 en 27 augustus wordt verplaatst van de Gedempte Nieuwesloot, het Hofplein, de Sint Laurensstraat en het Kerkplein naar de Koorstraat en De Heul.

Muntjes Kermis Alkmaar

Ook dit jaar kunnen Alkmaarse kinderen, uit gezinnen die minder te besteden hebben, naar de kermis. Voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar liggen er 6 gratis kermismuntjes klaar. De kinderen uit gezinnen met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm die in de gemeente Alkmaar wonen krijgen deze muntjes. Het grootste deel van die gezinnen ontvangt hierover automatisch bericht via de Alkmaarpas. Zij kunnen de muntjes ophalen met hun Alkmaarpas, tijdens het spreekuur van het VVV (Waagplein 2) op 16 en 18 augustus tussen 14.30 en 16.00 uur.  Tot en met 27 augustus kunnen de muntjes uitgegeven worden op de kermis. Daarna is er geen mogelijkheid meer om het tegoed in te wisselen en vervalt het recht op de gratis kermismuntjes.

Heb je voor, tijdens of na de kermis trek gekregen? We hebben een heerlijk lijstje voor je samengesteld met de leukste, lekkerste en meest bijzondere restaurants van Alkmaar.

De kermis is in sinds dinsdag in opbouw

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Alkmaar

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Hoe hangt de vlag erbij? Algemeen 29 sep, 15:36
Afbeelding
Geen duurzame aanpak schimmelflats Hoefplan Algemeen 29 sep, 15:06
Afbeelding
Minibieb voor meer leesplezier Algemeen 29 sep, 15:01
Afbeelding
Huisarts Kees Koolbergen stopt na 37 jaar Algemeen 29 sep, 14:38
Afbeelding
Reanimatie na ernstig ongeval op de A9 bij Velsen-Zuid 112-nieuws 29 sep, 14:04
Afbeelding
Weekend Nationale Egeltelling succesvol Algemeen 29 sep, 13:08
Afbeelding
Falkenburg en De Vogel over trainer zijn: “Als speler meer met details bezig” Algemeen 29 sep, 11:37
Afbeelding
Karlsson: ‘Fijn om terug te zijn’ Algemeen 29 sep, 11:08
Afbeelding
Bestelbus verliest aanhanger op Hoeverweg 112-nieuws 29 sep, 09:59
Afbeelding
Honderden Alkmaarders gewapend met afvalgrijpers Algemeen 29 sep, 09:51
Afbeelding
Alkmaarder wint fotowedstrijd MijnBesteDroneshot Algemeen 29 sep, 09:07
Afbeelding
Herfstmarkt bij Hortus Alkmaar Algemeen 28 sep, 15:01
Afbeelding
Gekantelde veevervoer-vrachtwagen 112-nieuws 28 sep, 12:53
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief