Persbericht Concertaankondiging

Algemeen
Fonte di Musica.
Fonte di Musica. (Foto: aangeleverd)

Concert Fonte di Musica

Fonte di Musica verzorgt zondag 11 september een gevarieerd a capella concert met zowel klassieke als lichte muziek van Scandinavische en Baltische componisten. Zo is Fonte di Musica er weer in geslaagd een gevarieerd programma samen te stellen waarbij enerzijds religieuze en wereldlijke en anderzijds klassieke en lichte muziek op een verrassende wijze worden gecombineerd.

Het Noord-Hollands dubbelkwartet Fonte di Musica bestaat pas sinds 2016 maar elk lid kan bogen op een jarenlange zangervaring en de samenklank bleek boven verwachting. Zo mocht in 2017 al tijdens hun tweede optreden de publieksprijs van het Hoornse festival ‘Oude Muziek Nu’ in ontvangst genomen worden. De basis van het repertoire ligt in de oude muziek, maar al snel bleek het ensemble ook heel geschikt voor close-harmony zang waardoor er ook steeds meer moderne componisten op de lessenaar verschijnen. Fonte di Musica bestaat uit: Nicoline Sijpheer en Maria Snijders (sopranen), Margreth Koning en Catharina Vreugdenhil (alten), Harrie en Frank Doodeman (tenoren), Richard den Bak en Philip Waardijk (bassen). Zij zingen zonder dirigent maar worden regelmatig professioneel gecoacht. Meer informatie op www.fontedimusica.nl

Het concert begint zondag 11 september om 14.30 uur in de Remonstrantse Kerk aan Fnidsen 33-37. De entree is 12 euro bij de ingang van de kerk en 10 euro in de voorverkoop via de website van het muzikale gezelschap. Zondag 18 september speelt het gezelschap in theaterkerk Hemels in Twisk.