Kleedje en strandstoel mee naar De Vest

Algemeen
Jeroen en Sandra van Veen.
Jeroen en Sandra van Veen. (Foto: Janey van Ierland)

ALKMAAR - Niet op het pluche van De Vest of een vaste stoel in de Grote Kerk, maar op je eigen kleedje of strandstoel luisteren naar een concert. Theater De Vest heeft in het nieuwe theaterseizoen weer een paar ligconcerten geprogrammeerd. Het publiek neemt plaats rondom de artiest(en) en kan zo optimaal genieten van de mooiste klassieke muziek. De concerten van Annelie (toetseniste bij o.a. Eefje de Visser en Maaike Ouboter), de Amerikaanse pianiste Heather Pinkham en het bekende pianoduo Sandra & Jeroen van Veen zijn te beluisteren op respectievelijk 30 september, 15 december en 21 april. 

Na het succes van haar neoklassieke debuutalbum ‘After Midnight’ (2018), dat op Spotify meer dan twaalf miljoen streams behaalde, komt de Rotterdamse pianiste Annelie met haar plaat ‘Hertz’ met nieuwe muziek, waar ze meer vanuit haar intuïtie werkt. In het gelijknamige concert, te beluisteren op 30 september in de Grote Kerk Alkmaar, zijn nummers te beluisteren met als insteek ‘een ontlading van alle lawaai in de wereld’. Annelie komt uit het popcircuit: zo speelt en zingt ze al lange tijd bij Eefje de Visser en toerde ze eerder met Jacqueline Govaert. Pianiste Heather Pinkham heeft alles in zich om uit te groeien tot een fenomeen. Ze begon ooit in de Verenigde Staten als singer-songwriter en inmiddels heeft de in Nederland woonachtige pianiste, componiste en musicologe zich ontwikkeld tot een originele stem in de wereld van de hedendaagse minimal music. Tijdens het bijzondere meditatieve concert in De Vest op 15 december speelt ze naast eigen werk even hallucinerende stukken van de Duitser Hans Otte en de Est Arvo Pärt.

Canto Ostinato in memoriam

In 2023 zou de Nederlandse componist Simeon ten Holt honderd jaar zijn geworden. Als eerbetoon brengen Sandra en Jeroen van Veen in het nieuwe theaterseizoen zijn bekendste werk, de ‘Canto Ostinato’ ten gehore, dat ze ook meerdere keren op cd zetten. Het duo was heel close met Ten Holt, over wie Wilma de Rek in 2012 een biografie schreef. In ‘Canto Ostinato, in memoriam Simeon ten Holt’, dat op 21 april te beluisteren is, interviewt De Rek het duo aan de vleugels, terwijl zij hun antwoorden illustreren met fragmenten uit Ten Holts ‘Canto Ostinato’ en ‘Aforisme II’.

Per concert is er een vast aantal ligplaatsen, met een tapijt als ondergrond. Tegen een kleine meerprijs zijn ook strandstoelen te huren. Kaarten en meer informatie via www.taqatheaterdevest.nl.