Overal jazz in de Pettemerstraat

Algemeen
Jungle by Night.
Jungle by Night. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - De Pettemerstraat verandert zondag 28 augustus in één grote jazzboulevard, want de elfde editie van het Jazzfestival wordt op vijf verschillende locaties gevierd. Muziekliefhebbers kunnen in bijzondere setting genieten van een avontuurlijk programma waar jazz de stevige basis vormt, maar waar ook ruimte is voor funk, soul en meer. In Podium Victorie is onder andere headliner Jungle by Night te zien.

Stichting SBS Jazz organiseert voor de elfde keer het Jazztival. Een groot deel van de Pettemerstraat wordt namelijk voor deze bijzondere dag omgetoverd tot een hedendaagse versie van 52nd street. Publiek kan op bijzondere plekken acts bezoeken. Tussen 14:00 en 23:00 treden artiesten op in Podium Victorie, HAL 25, Filmhuis Alkmaar, het Beatles Museum en de Hub.

Victorie 

Er wordt een podium geboden aan zowel regionale als nationale bands. In Podium Victorie treden zes acts op, waaronder headliner Jungle by Night. Het negenkoppige collectief laat al jaren op hoog niveau dansvloeren en festivalweides exploderen met hun energieke mix van jazz, krautrock en dance. Ook te zien in de grote zaal van Victorie is het indrukwekkende samenspel tussen toetsenist Niels Broos en drummer Jamie Peet. Onafhankelijk van elkaar verdienden zij al hun sporen bij onder meer Kyteman, Jameszoo, Kris Bowers en Dominic J. Marshall. In de kleine zaal zal onder andere de muziek van Ornette Coleman opnieuw tot leven worden gebracht door het kwartet van cornettist Eric Boeren, samen met de inmiddels legendarische drummer Han Bennink.

Kaarten voor het Jazztival zijn verkrijgbaar via de website van Podium Victorie. Meer informatie op www.Jazztival.nl

Toetsenist Niels Broos en drummer Jamie Peet