Culinair knalfeest voor levensgenieters

Algemeen
Culinair Plaza Alkmaar.
Culinair Plaza Alkmaar. (Foto's: Ed van de Pol)

ALKMAAR - Toplocatie? Check! Culinaire hapjes en drankjes? Check! Volop entertainment? Check! Gezellige gasten? Check! RSM Alkmaar Culinair Plaza (ACP) strijkt vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 september weer neer in de prachtige Alkmaarderhout en is hét evenement voor levensgenieters. Meer informatie via www.alkmaarculinairplaza.nl 

“De kaartverkoop komt goed op gang”, zegt Bart Matthaei van JCI Alkmaar dat Culinair Plaza organiseert. “We hebben er zó veel zin in omdat ACP gewoon een topfeest is op een geweldige locatie. Ik weet nog dat we in 2018 na meer dan 25 jaar van het Waagplein naar de Alkmaarderhout verhuisden. Het was even slikken, maar achteraf hadden we dat veel eerder moeten doen. De nieuwe locatie past ons als een jas. Het is hier natuurlijk veel ruimer, dus de gasten bewegen zich gemakkelijk. De vlonders zorgen voor een fijne ondergrond en de enorme Perfect Sky tent met een omtrek van bijna 500 meter is een overkapping waar wel duizend man onder kan staan. En dat alles tussen het monumentale groen van de Hout. Het entertainment is daar qua sfeer natuurlijk wel op aangepast. Vrijdagavond is er een optreden van een dj en saxofonist Tim Bakker. Zaterdagmiddag is er een kinderprogramma en ‘s avonds zijn er optredens van Ruben Annink, Yves Berendse en Floorjaxx and the band, die opzwepende dansmuziek spelen. Zondagmiddag is er een modeshow en verzorgen een dj en Tim Bakker ‘s avonds weer de muziek.”


Kinderprogramma 

Het kinderprogramma op zaterdagmiddag is gratis toegankelijk. Tussen 14.00 en 17.00 uur is er onder meer een clown, een ballonnenartiest en kunnen kinderen zich laten schminken en samen ijs maken met Mocchi. Voor oppas is gezorgd, dus terwijl de kids zich prima vermaken, kunnen de ouders met een gerust hart genieten van een hapje of drankje. De modeshow op zondagmiddag wordt verzorgd door Butik Alkmaar en Hoes Tailors.

Deelnemers

Naast vertrouwde gezichten zijn er dit jaar ook een paar nieuwe deelnemers die bezoekers verrassen met lekkers. Nieuwe deelnemers dit jaar zijn Javaanse meisjes, Turfmarkt, Fnidsen, Shake Kings en de combinatie De Koning/Marktzicht. “We merkten echt dat deelnemers stonden te trappelen om mee te doen, dus de tenten waren snel gevuld. Dit jaar werken we voor het eerst cashless, dus zonder muntjes. Dat is voor gasten, maar ook voor onszelf een prettige manier van werken, want het werken met muntjes was behoorlijk arbeidsintensief.” 

Goede doelen

Net als altijd is het doel van de Stichting Alkmaar Culinair Plaza om goede doelenorganisaties in de regio Alkmaar te ondersteunen. Deze doelen worden elk jaar opnieuw gekozen en dit jaar hebben is gekozen voor Racerunning Heiloo / AV Trias, Nederland Wandelt voor Usher, Stichting Puur voor Kids, Stichting Taart voor Kids, Stichting Maria Magdalena en Stichting Vrienden van de Vijfhoek. “Ik roep bij deze alle levensgenieters in de regio Alkmaar op om naar RSM Alkmaar Culinair Plaza te komen. Dat heb je een heerlijke, culinaire avond en steun je ook nog eens de hierboven genoemde goede doelen. Tot over twee weken!”

Meer informatie en tickets op www.alkmaarculinairplaza.nl.