De Helden van Alkmaar Ontzet op witte doek

Algemeen
De Helden van Alkmaar Ontzet op het witte doek.
De Helden van Alkmaar Ontzet op het witte doek. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Ze zijn onverschrokken, heldhaftig, ONTZETtend strijdbaar en je kunt hun verhaal op woensdag avond 7 september zelf in het Filmhuis gaan bekijken. In een korte film laten de helden van Alkmaar Ontzet zich tijdens de strijd om Alkmaar interviewen over hun rol in het verzet tegen de Spanjaarden. Wie was waar en deed nou precies wat?

Je hoort Maarten Pietersz van der Meij, Jacob Cabeliau, Trijn Rembrands, Nanning van Foreest en Dirk Duyvel zelf met vuur en humor vertellen waarom juist hun rol de doorslag gaf in de strijd tegen de Spanjaarden zodat Alkmaar vrijgehouden werd van een gevreesde bezetting. Geschiedenis saai? Dacht het niet! Op eigentijdse manier brengen de 8 October Vereeniging Alkmaar Ontzet, Vive les Gueux en 3FM Producties in beeld wie de Helden zijn van Alkmaar Ontzet en wat hun rol was. Vive les Gueux schreef speciaal voor deze film de scripts en we zien hun leden terug in de rol van hun leven. De film is een mooie aanvulling op het programma tijdens de Ontzetmaaltijd op de basisscholen.

Première

Wil je de première meemaken? Dat kan. Er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar tegen de unieke prijs van, hoe kan het ook anders, €8,10. Je kunt je stoel reserveren via de website van het Filmhuis die voor deze speciale gelegenheid een filmzaal ter beschikking heeft gesteld. Kijk voor meer informatie op www.filmhuisalkmaar.nl.