Ontzetwandeling door Alkmaarse binnenstad

Algemeen
Wandel mee langs plekken die van belangrijk waren tijdens het beleg van Alkmaar.
Wandel mee langs plekken die van belangrijk waren tijdens het beleg van Alkmaar. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - De stadsgidsen van Gilde Alkmaar nemen je op zondag 2 oktober mee tijdens de Alkmaar Ontzetwandeling door de binnenstad. Deelnemers zien plekken die tijdens het beleg van belang waren. Tijdens de anderhalf uur durende wandeling vertellen ze je over de bestuurders, burgers, geuzen en Spanjaarden die in 1573 Alkmaarse geschiedenis schreven. Er is volop gelegenheid om alles te vragen over Alkmaar Ontzet.

De wandeling begint om 11.00 uur bij het standbeeld van Maarten van der Meij, naast de Grote Kerk. Onderweg staan de gidsen stil op plekken die zichtbaar herinneren aan wat zich daar in 1573 afspeelde. Bijvoorbeeld het Clarissenklooster, de massagraven op het voormalig kerkhof van het Minderbroedersklooster, het Doelenveld of het Hof van Sonoy. Plekken waar we dagelijks langskomen, maar waarvan we misschien niet precies weten hoe de historische vork aan de steel zit. 

Deelname kost € 8,10 voor één persoon en €15,73 voor twee personen. Na aanmelding ontvang je binnen twee dagen een mail met informatie over de betaling. Opgeven via: wandeling@8october.nl