Alkmaarse basisscholen in beweging

Algemeen
vlnr: Mayke Kuilboer (directeur OBS de Sterrenwachter), Druppie, Ad Jongenelen (wethouder Onderwijs gemeente Alkmaar), Emma Swart (JOGG-regisseur Alkmaar), Annemijn en Eva (politiestudenten).
vlnr: Mayke Kuilboer (directeur OBS de Sterrenwachter), Druppie, Ad Jongenelen (wethouder Onderwijs gemeente Alkmaar), Emma Swart (JOGG-regisseur Alkmaar), Annemijn en Eva (politiestudenten). (Foto: aangeleverd )

ALKMAAR - Wethouder Ad Jongenelen (BAS) trapte maandag 19 september namens de gemeente Alkmaar de Leefstraat af bij OBS de Sterrenwachter en de RKBS de Burijn. De scholen doen mee aan de School in Beweging Challenge.

Punten scoren
De Leefstraat diende als kick-off van de School in Beweging Challenge, een initiatief van JOGG Alkmaar, gemeente Alkmaar, Alkmaar Sport en PCC Oosterhout. De challenge moedigt leerlingen een maand lang aan om zoveel mogelijk in beweging te komen, zonder gebruik te maken van gemotoriseerde voertuigen. Tijdens de challenge kunnen leerlingen punten scoren. De klas met de meeste punten wint een clinic trampolinespringen gesponsord door Trampolinevereniging Triffis.

Spelen en leren
Tijdens de Leefstraat werd de straat rondom de school afgezet zodat kinderen veilig konden spelen. De dag was dan ook gevuld met allerlei activiteiten. Nadat de dag feestelijk werd geopend door directeur van de Sterrenwachter Mayke Kuilboer, wethouder Ad Jongenelen (BAS), politiestudenten van de PCC Oosterhout en JOGG-regisseur Emma Swart, was er een fietsversierwedstrijd, werd er gedanst met Druppie en luidde de wethouder de sirene. Ook konden de kinderen via een fietsparcours diverse verkeerssituaties oefenen, controleerden en repareerden de politiestudenten de kinderfietsen en leerden de kinderen over de dode hoek van een vrachtwagen.