Optreden Jazzkwintet Elements in De Brouwerij

Algemeen
Jazzkwintet Elements.
Jazzkwintet Elements. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - SBS Jazz en De Brouwerij brengen vrijdagavond 7 oktober om 20.30 uur het Elements Kwintet. Een kaartje kost tien euro (liefst contant). Reserveren is mogelijk via reserverendebrouwerij@gmail.com. Vermeld bij het reserveren: datum, aantal personen, naam en telefoonnummer. 

Het kwintet is een heus door Alkmaar voortgebrachte jazzformatie bestaande uit Erik van der Weijden (altsaxofoon); Daniel Follmann (trombone); Thomas Hans (piano); Andreas Keesman (contrabas) en Karel Daran Scharten (drums). De muziek van dit ensemble is een spannende mix van hedendaagse jazz met verrassende arrangementen en pakkende ritmesecties. “Naast de elementen zuurstof, kwik, ijzer, koolstof, plutonium en helium bestaat dit jazzkwintet voor een groot deel uit samenwerking. Samenwerking is het bindmiddel tussen deze afzonderlijke elementen en resulteert zeer dikwijls in brede lavastromen en explosieve ontladingen”, aldus de recensies van het Jazztival in 2019. 

Nu is de groep terug met een compleet nieuw programma met composities van pianist Thomas Hans. Speels, krachtig, melancholisch, broeierig, verstild.., zomaar een aantal typeringen voor de door het Elements Kwintet vertolkte stukken.

Meer informatie

Het Elements Kwintet speelt in Podiumcafé De Brouwerij. Locatie: De Sociëteit aan het Luttik Oudorp 78 in Alkmaar.