Informatiemarkt ‘Online boeven de baas’

Algemeen
Het internet biedt criminelen nieuwe mogelijkheden.
Het internet biedt criminelen nieuwe mogelijkheden. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - De gemeente Alkmaar, Bibliotheek Kennemerwaard en SeniorWeb willen inwoners bewuster maken van hun digitale kwetsbaarheid en hen weerbaarder maken tegen de risico’s van online criminaliteit. Daarom organiseren zij op zaterdag 15 oktober in de bibliotheek in Alkmaar Centrum (Gasthuisstraat 2) van 11.00 tot 15.00 uur een informatiemarkt onder de noemer ‘Online boeven de baas’.

In de bibliotheek kun je verschillende stands bezoeken. Hier kun je op informele en laagdrempelige wijze informatie halen, je laten informeren en in gesprek gaan. Met deze informatie kan je maatregelen nemen tegen online criminaliteit en loop je minder kans om slachtoffer te worden van online criminaliteit. Er zijn stands van de gemeente Alkmaar, de (digitale) wijkagent, de bibliotheek en Seniorweb. Deze organisaties zetten zich in voor het digitaal vaardiger en weerbaarder maken van burgers.

Wil jij ook online boeven de baas worden? Kom zaterdag 15 oktober naar de bibliotheek in Alkmaar Centrum en laat je informeren. Je kunt vrij binnenlopen tussen 11.00 en 15.00 uur.