Herfstmarkt bij Hortus Alkmaar

Algemeen
Herfstmarkt bij Hortus Alkmaar.
Herfstmarkt bij Hortus Alkmaar. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Hortus Alkmaar houdt zondag 9 oktober van 12.00 tot 17.00 uur haar jaarlijkse Herfstmarkt. Op deze gezellige markt is dan ook van alles te koop om het behaaglijk en gezellig te maken. Denk aan vilten sjaals, wollen kussens en omslagdoeken. Maar ook eten en drinken waar je het lekker warm van wordt, zoals soep en wijn. Verder zijn er bijvoorbeeld sieraden en keramiek te koop.

Met het inleveren van een tegel bij de ingang, krijgen bezoekers 1 gratis entree per gezin. Dit is een actie van het project Steenbreek (onderdeel van Hortus Alkmaar) om bezoekers te stimuleren hun tuin zoveel mogelijk te vergroenen. 

Gratis rondleidingen en presentaties

Onder leiding van deskundige natuurgidsen, zijn er gratis rondleidingen door de tuin. Een tuinexpert geeft workshops over het vergroenen van je tuin en tuinieren met de natuur. De tuinvrouw van de hortus verzorgt workshops over het oogsten en schonen van zaden. In de herfst is dat één van de hoofdactiviteiten bij Hortus Alkmaar.
Hortus Alkmaar levert een bijdrage aan de Sustainable Development Goals, onder meer door te werken aan vergroening en door het stimuleren van de biodiversiteit. Meer informatie over deze doelen van de Verenigde Naties voor een duurzame toekomst, is verkrijgbaar in de stand van Global Goals Alkmaar.

Kinderactiviteiten

Kinderen kunnen zich laten schminken of een Speurtocht doen in de tuin. De kleintjes kunnen het Kabouterpad lopen. Met zaden en herfstmaterialen kunnen ze een mooi herfstknutselwerk maken.
Natuurlijk is het heerlijk nagenieten op het sfeervolle terras met een lekker hapje en drankje.

Hortus Alkmaar is te vinden aan Berenkoog 43 (op industrieterrein De Beverkoog) in Alkmaar. Entree: € 5,- voor volwassenen, kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen, kinderen 13 tot en met 18 jaar € 2,50.

Kijk voor het complete programma op www.hortusalkmaar.nl onder Herfstmarkt.