Honderden Alkmaarders gewapend met afvalgrijpers

Algemeen
4e editie Alkmaar City Cleanup zit er weer op.
4e editie Alkmaar City Cleanup zit er weer op. (Foto: aangeleverd )

ALKMAAR - De 4e editie van de Alkmaar City Cleanup zit er weer op. Scholen, bedrijven, wijkcentra en buurten hebben zich de afgelopen week op tientallen locaties in de gemeente Alkmaar ingezet om zwerfvuil op te ruimen. De 413 deelnemers verzamelden 393 kilo zwerfvuil. Voor het 4e jaar op rij werd er minder afval gevonden.

Tijdens de 8 dagen durende schoonmaakweek deden naast diverse organisaties ook inwoners van Alkmaar mee. Zo werd er onder meer in Park de Hout, het stationsgebied en in de binnenstad schoongemaakt. Het vuil betrof voornamelijk blikjes, verpakkingen van snoep en koek en sigarettenpeuken, nog steeds veruit het meest gevonden stukje afval. Sinds in januari de statiegeldregeling op plastic flesjes is ingegaan, worden er tijdens schoonmaakacties minder flesjes gevonden. Ook in Alkmaar zien we dat terug in de resultaten. De week eindigde bij basisschool De Piramide met wethouder Openbare Ruimte Ad Jongenelen (BAS).

Ondersteuning vanuit Stadswerk072
Deelnemers die na de Alkmaar City Cleanup door willen gaan met het schoonhouden van hun buurt, schoolplein of bedrijvenpark kunnen hiervoor ondersteuning krijgen vanuit Stadswerk072 en materialen zoals afvalgrijpers in bruikleen krijgen of hun eigen buurt als schoonmaakgebied adopteren.