Karlsson: ‘Fijn om terug te zijn’

Algemeen
Jesper Karlsson is na maanden blessureleed dichtbij een rentree op het veld.
Jesper Karlsson is na maanden blessureleed dichtbij een rentree op het veld. (Foto: Ed van de Pol)

Jesper Karlsson is na vijf maanden blessureleed dichtbij een rentree bij AZ. De aanvaller raakte eind mei geblesseerd, maar traint inmiddels weer mee met de groep en hoopt binnenkort terug te keren in de selectie. In een interview vertelt Karlsson hoe hij de afgelopen maanden heeft beleefd, hoe hij naar het huidige seizoen van AZ kijkt en wat zijn doelen zijn.

Play-offs

AZ beëindigde het Eredivisie-seizoen 2021-2022 op de vijfde plek en moest daardoor play-offs spelen voor Europees voetbal. In de halve finale werd over twee wedstrijden sc Heerenveen verslagen. In de finale won AZ de returnwedstrijd tegen Vitesse overtuigend met 6-1. Daarbij was Karlsson twee keer trefzeker. De Zweed scoorde onder andere een prachtige vrije trap.

Groepstraining

Recent keerde Karlsson na enkele maanden blessureleed weer terug op het trainingsveld met de groep. “Het gaat goed met me”, vertelt hij. “Het is fijn om terug te zijn en ook op het veld weer onderdeel van de groep te zijn. Dat was wel even geleden. Dus ik ben heel blij. Het is leuk om te zien dat de jongens het zo goed doen. Ik heb veel naar ze gekeken en dat was erg positief. Nu ik weer terug ben hoop ik het team weer te kunnen helpen.”

Blessure

In de wedstrijd tegen Vitesse raakte Karlsson geblesseerd. “Tijdens de eerste helft kwam mijn been tegen mijn hoofd na een beweging en dat overbelastte mijn been. Ik scoorde nog wel twee keer en gaf een assist, maar de volgende ochtend merkte ik dat het niet goed zat. De blessure was erger dan ik had verwacht, maar ik was blij dat het niet helemaal gescheurd was.”

Toeschouwer

Karlsson was bij veel wedstrijden in het stadion om zijn teamgenoten te steunen. “Ik ben heel blij dat de details beter gingen en we vaak drie punten konden pakken. We hebben qua resultaten een goede start van het seizoen. Ik heb ervan genoten. Wanneer ik terugkom wil ik in een team komen dat wedstrijden wint en in de top vecht. Dat is voor mij ook belangrijk. Dus ik ben blij dat het goed gaat met de ploeg.”

Van Brederode

Jeugdexponent Myron van Brederode nam na een goede voorbereiding de plek van Karlsson in en werd ook gepromoveerd naar het eerste. “Ik kende hem al omdat hij soms met ons trainde”, legt Karlsson uit. “Toen vond ik hem al een goede speler. Hij heeft echt kwaliteit. De eerste wedstrijden deed hij het heel goed, nu zit hij er weleens naast. Maar ik geef hem ook advies, want hij is echt goed in dribbelen en zijn man passeren. Af en toe mag hij iets meer schieten, dat adviseer ik hem ook.”

Comeback

Tegen FC Groningen hervat AZ na de interlandperiode met een uitwedstrijd de Eredivisie. “Ik train nu weer vol mee en doe dat de hele week. We moeten even zien wat de trainer zegt. Ik ben er klaar voor. Nog niet voor een hele wedstrijd, maar ik hoop tegen Groningen weer minuten te kunnen maken.”

Tekst: AZ Media / Marlon Braakman & Jonathan Woldendorp
Foto’s: AZ Media / Ed van de Pol