Brouwerij Astronaut brengt de Klaroenblazer

Algemeen
Kees Jong en Jasper Bleeker met De Klaroenblazer.
Kees Jong en Jasper Bleeker met De Klaroenblazer. (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

ALKMAAR- Brouwerij Astronaut heeft een nieuw echt Alkmaarsblond biertje gebrouwen: de Klaroenblazer. De Klaroenblazer is een ode aan de gelijknamige Romeinse krijgsman die op vaste tijden vanuit de Waagtoren trompet speelt. Het nieuwe blondbiertje is vanaf 8 oktober verkrijgbaar in meer dan dertig slijterijen, horeca- en speciaalzaken.

Brouwerij Astronaut is van de Alkmaarse broers Kees en Sjaak Jong, Jasper Bleeker en Bart-Jan Beek. “We zijn in 2018 begonnen en hebben met De Klaroenblazer nu vijf biertjes in het assortiment”, zegt Bart-Jan Beek. “We maken uitsluitend biologische speciaalbieren met een twist, dus ook dit blondbiertje heeft weer iets verrassends. Jasper is onze brouwer. We bedenken wat we ongeveer willen en hij maakt vervolgens het recept. Daarna proeven we het resultaat en hebben dan nog tijd nodig om alles te finetunen. Maar nu was alles in één keer goed, een zeldzaamheid! Alle vier waren we meteen overtuigd. Wát een lekker biertje is dit geworden: een fijn doordrinkbaar blondbiertje, met zoete tonen van honing. Vervolgens zijn we hier meteen mee aan de slag gegaan en is 8 oktober natuurlijk bij uitstek een mooie dag om deze te lanceren in Alkmaar.”

Als Alkmaarse bierbrouwers wilden we ook een écht Alkmaar biertje brengen en dat is met De Klaroenblazer gelukt. Hoewel de naam misschien onbekend klinkt, kent iedereen het houten mannetje dat sinds het eind van de 17e eeuw, op vaste tijden vanaf de Waagtoren trompet speelt. “Dit is uniek en komt in heel Europa nergens anders voor. De uitleg van De Klaroenblazer staat ook op het etiket. Inmiddels hebben we ruim dertig slijterijen, horeca- en speciaalzaken die het biertje in hun assortiment opnemen of op de kaart zetten. Zo’n typisch Alkmaars product is natuurlijk ontzettend leuk, maar vooral ontzettend lekker!”

Meer informatie over Astronaut op www.brouwerijastronaut.nl