Culinair Plaza haalt 75.000 euro op voor het goede doel

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Ed van de Pol)

ALKMAAR – De 29ste editie van RSM Alkmaar Culinair Plaza was een daverend succes. Ondanks de regenbuien op vrijdagavond was het weer ouderwets gezellig in de Alkmaarderhout. Tijdens het verder zonnige weekend werden de meer dan 6.000 bezoekers getrakteerd op bruisend entertainment, gezelligheid en culinaire hoogstandjes. Het evenement heeft naar verwachting € 75.000 opgehaald voor de goede doelen. 

De spanning was te snijden binnen de organisatie, want het evenement was immers al twee jaar niet georganiseerd vanwege Corona. Vrijdag vond dan eindelijk de sponsorborrel en opening plaats, waarbij burgemeester Anja Schouten haar herinneringen aan Culinair Plaza met de bezoekers deelde. Ondanks de regenbuien was het gezellig druk in de Alkmaarderhout en werd er goed gegeten, gedronken en gedanst. 

Galatafels 

Zaterdag was het tijdens de kindermiddag al gezellig druk. Daarna volgde er optredens van Ruben Annink en Yves Berendse. Een deel van de gasten konden hiervan genieten aan één van de twintig galatafels, waar zij door de deelnemers in de watten werden gelegd met een 8-gangen diner met bijpassende wijnen. Floorjaxx sloot de avond af met een live optreden. 

Modeshow en Culinaire Award 

Zondag was er een modeshow van Butik Alkmaar en Hoes Tailors waarbij de laatste trends voor de najaar- en wintercollectie de revue passeerden. Daarna ontving Sam Piscaer van Restaurant ‘t Fnidsen de Culinaire Award uit de handen van Hans Schouten, waarbij ’t Fnidsen werd geroemd om de aankleding, service en kwaliteit van zijn restaurant op het evenement. ‘s Avonds trakteerde de Plaza DJ en Saxofonist Tim Bakker het publiek nog een keer op een daverend feest. 

Nieuwe naamgever 

Nadat het evenement een aantal jaar zonder hoofdsponsor werd georganiseerd, heeft Alkmaar Culinair Plaza sinds dit jaar weer een naamgever: RSM. Frank Jorna van RSM is erg enthousiast en kijkt nu al uit naar de volgende editie: “Wij hebben ervan genoten en ook gezien en ervaren dat wij niet de enige waren. We zien uit naar de uitreiking aan de goede doelen – en uiteraard naar het volgende jaar!” 

Mooi resultaat voor de goede doelen

Dit jaar zijn Racerunning Heiloo, Nederland Wandelt voor Usher, Puur voor Kids, Taart voor Kids, Maria Magdalena en Vrienden van de Vijfhoek de door de organisatie uitgekozen goede doelen. Zij mogen zich opmaken voor een flinke donatie, want het RSM Alkmaar Culinair Plaza heeft naar verwachting € 75.000 opgehaald! De bepaling van definitieve bedragen en de uitreiking van de cheques zal later dit jaar plaatsvinden.