Katten kijken bij Stichting Zwerfdier

Algemeen
Neem 16 oktober een kijkje achter de schermen bij Stichting Zwerfdier.
Neem 16 oktober een kijkje achter de schermen bij Stichting Zwerfdier. (Foto: Aangeleverd)

ALKMAAR - Zondag 16 oktober opent Stichting Zwerfdier haar deuren voor iedereen die een kijkje achter de schermen wil nemen. Tijdens de open dag krijgen bezoekers informatie over het houden en verzorgen van katten. Een kat kopen is niet mogelijk. Geïnteresseerden kunnen wel een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek.

Stichting Zwerfdier is een kattenopvang die al meer dan 40 jaar katten uit Alkmaar en de regio opvangt. Daar krijgen de katten indien nodig medische zorg en zoeken vrijwilligers naar een nieuwe vaste woonplek voor hen. In het pand is tevens pension Felis gehuisvest, waarvan de opbrengt ten goede komt aan de zwerfkatten. 

Tijdens de open dag worden katten in het zonnetje gezet om een nieuwe thuis voor hen te bespoedigen. Ook zijn er diverse gastsprekers aanwezig zoals de dierenpolitie, een dierenarts, kattentrimster Joyce, Kat op de Divan en Stichting Vermiste Katten Alkmaar. Net als vorig jaar zal er een kattenbingo plaatsvinden.

Blikje natvoer als entree
Stichting Zwerfdier is 16 oktober open van 13:00 tot 16:00 uur. Adres is Klompenmakerstraat 38, 1825AG te Alkmaar. Traditiegetrouw vraagt de stichting een blikje natvoer als entree.