Lezing ‘In de lengte’ door Myra de Rooy

Algemeen
Schrijfster Myra de Rooy geeft 14 oktober een lezing.
Schrijfster Myra de Rooy geeft 14 oktober een lezing. (Foto: Myra de Rooy)

ALKMAAR - Myra de Rooy, schrijver, geoloog en bergbeklimmer maakte veel solotochten in afgelegen berggebieden in Tibet, de Himalaya en Noorwegen. Hierover schreef zij vijf boeken waaronder ‘In de lengte’ over haar reis in Noorwegen. Vrijdag 14 oktober geeft zij een lezing in wijkcentrum Overdie.

In haar lezing vertelt Myra over haar trektocht door Noorwegen, van de vuurtoren van Lindesnes naar de Noordkaap. Zij maakte alle seizoenen mee. In de winter met de slee en op ski’s, kamperen bij min 34 graden, dagenlang vastzitten in afgelegen berghutten tijdens vliegende storm, wekenlang geen mens tegenkomen. In de zomer met rugzak door adembenemende berggebieden, langs bruisende rivieren en stille meren. Heilige bergen beklimmen, soppen door arctische toendramoerassen met rendieren en dansende muggen als gezelschap. Het is een innerlijke reis, want wie alleen reist, komt vooral zichzelf tegen. Daarnaast zijn het de inspirerende ontmoetingen onderweg, zoals de Sami-bevolking, die extra diepgang aan haar voetreis geven. ‘In de lengte’ is bovenal een persoonlijk verhaal over de kracht en schoonheid van de bergen.

Aanvang

De vereniging Nederland-Noorwegen organiseert de lezing. Adres is wijkcentrum Overdie, Van Maerlantstraat 8-10 in Alkmaar. Aanvang is 20.00 uur op vrijdag 14 oktober. Entree: leden € 3,00 en niet-leden € 6,00.