Partij voor de Dieren overhandigt opbrengst inzamelingsactie aan Voedselbank

Algemeen
Partij voor de Dieren doneert opbrengst inzamelingsactie aan Voedselbank. vlnr: Teresa Hwan, Ralph Boots, Caroline van Warmendam en Kivilcim Pinar.
Partij voor de Dieren doneert opbrengst inzamelingsactie aan Voedselbank. vlnr: Teresa Hwan, Ralph Boots, Caroline van Warmendam en Kivilcim Pinar. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Partij voor de Dieren Alkmaar heeft afgelopen dinsdag veel voedsel voor de hond, kat en cavia ingezameld. Deze actie, die speciaal gehouden werd op dierendag, was bedoeld om minima met huisdieren te ondersteunen. Woensdagochtend hebben fractievoorzitter Kivilcim Pinar en fractieassistent Ralph Boots de opbrengt overhandigd aan de Voedselbank Alkmaar.

Alkmaarders met weinig geld moeten vaak kiezen tussen eten voor zichzelf of voor hun huisdier. Daarom wilde De Partij voor de Dieren met deze actie juist inwoners met een huisdier een steuntje in de rug bieden. Er kwamen veel positieve reacties op de actie, waaronder een 11-jarig meisje dat zelf speeltjes had gemaakt voor de kat en voedsel en knaagbrood voor knaagdieren kwam inleveren. Na de inzamelingsactie werd de opbrengst overhandigd aan de Voedselbank Alkmaar. De medewerkers namen de donatie verblijd in ontvangst.

Structurele donatie

Hoewel de actie op korte termijn dierenliefhebbers zal helpen, hoopt de partij op een structurele oplossing voor klanten van de Voedselbank met huisdieren. De verwachting is dat de komende tijd meer mensen een beroep zullen gaan doen op voorzieningen zoals de Voedselbank door de stijgende energieprijzen en hoge inflatie. “Deze gezinnen hebben het al zwaar en hun huisdieren mogen niet de dupe worden van de armoede die hun gezinnen treft”, aldus Kivilcim. De Partij voor de Dieren roept Alkmaarse dierenspeciaalzaken dan ook op om op regelmatige basis diervoeding aan de Voedselbank te doneren zodat klanten niet meer hoeven te kiezen tussen zichzelf en hun trouwe viervoeter.