Cinekid Festival in Filmhuis Alkmaar

Algemeen
Bij het Cinekid Festival kunnen kinderen naast films terecht voor activiteiten.
Bij het Cinekid Festival kunnen kinderen naast films terecht voor activiteiten. (Foto: Aangeleverd)

ALKMAAR - Het grootste film- en mediafestival voor kinderen. Filmhuis Alkmaar opent ook deze herfstvakantie weer haar deuren voor het Cinekid Festival. Van dinsdag 18 tot en met zondag 23 oktober kunnen kinderen samen met hun (groot)ouders genieten van de meest ontroerende, spannende, bijzondere films uit binnen- en buitenland. Er zijn ook creatieve workshops, interactieve games en een gezellig pyjamaontbijt. Het festival is geschikt voor kinderen van 4-14 jaar. 

MediaLab

Tijdens het Cinekid Festival wordt de foyer van het filmhuis omgetoverd tot een Medialab, waar kinderen voor of na de film de leukste interactieve installaties en games kunnen ontdekken of zich kunnen uitleven aan de knutseltafel. Het Medialab is geopend van dinsdag 18 oktober t/m zaterdag 22 oktober van 10.00-17.00 uur. Alle workshops zijn gratis toegankelijk bij aankoop van een filmticket. 

Dit jaar is er ook een Cinekid workshop in Bibliotheek Kennemerwaard: op 18 en 19 oktober in vestiging De Mare en op 20 en 21 oktober in vestiging Alkmaar Centrum, elke dag van 10.00-12.00 en van 13.00-15.00 uur.

Pyjamaontbijt 

Zaterdag 22 oktober kunnen kinderen genieten van een ontbijt voor de film van 10.00 of 10.15 uur. Het ontbijt kost € 5,- per persoon (een kaartje voor de film zijn er los bij te kopen). Op het menu: pannenkoeken, belegde broodjes, croissantjes, melk, fristi en een toetje. Er zijn totaal 25 ontbijttickets beschikbaar.

Programma en tickets

Filmtickets kosten € 7,50 per stuk inclusief limonade en wat lekkers voor de kinderen en koffie of thee voor de (groot)ouders. Voor een familieticket (4 personen) betaal je € 25,-. Tickets en volledig programma via www.filmhuisalkmaar.nl.