Europa Actueel: lezing historische ommezwaai in politiek Duitsland

Algemeen
Drs. Marja Verburg van het Duitsland Instituut geeft een lezing over de historische ommezwaai in de Duitse politiek.
Drs. Marja Verburg van het Duitsland Instituut geeft een lezing over de historische ommezwaai in de Duitse politiek. (Foto: aangeleverd )

ALKMAAR - De oorlog van Poetin in Oekraïne leidde tot een historische ommezwaai in de Duitse politiek. Wat is de betekenis daarvan en wat zijn de mogelijkheden en gevolgen? Hoe zijn de nieuwe verhoudingen in een geopolitiek veranderend Europa? Drs. Marja Verburg van het Duitsland Instituut geeft hierop antwoord op zondag 30 oktober in de bibliotheek in Alkmaar Centrum.

De lezing is onderdeel van de lezingenserie Europa Actueel, georganiseerd door Bibliotheek Kennemerwaard in samenwerking met Neios. Dit is het Netwerk voor Europese en internationale oriëntatie in onderwijs en samenleving, bestaande uit educatieve dienstverleners. Iedereen die geïnteresseerd is in de wereld waarin hij leeft krijgt door de lezingenserie de mogelijkheid zichzelf gedegen te laten informeren over actuele zaken die spelen in de Europese Unie. De sprekers zijn ervaren experts op het gebied van onderwijs en Europa en scheiden feiten van fabels. Het publiek kan zo een echte mening vormen, in plaats van een op suggesties gebaseerde aanname.

Aanmelden

De toegang is gratis maar aanmelden is gewenst. Dat kan via info@neios.nl. De lezing is zondag 30 oktober van 13.30 tot 15.30 uur in de bibliotheek in Alkmaar Centrum, Gasthuisstraat 2.