23 oktober expositie Grafisch Atelier Alkmaar

Algemeen
Prent van Robert Hogervorst
Prent van Robert Hogervorst (Foto: aangeleverd )

ALKMAAR - Robert Hogervorst en Mieke Spliethof houden zondag 23 oktober een expositie in het Grafisch Atelier Alkmaar. De twee kunstenaars werkten samen aan meerdere projecten. Een van de projecten draagt de titel ‘Living Graphics’. Tijdens de presentatie van de expositie zal een korte voorstelling te zien zijn van dit bewegend grafisch kleintheater. Geïnteresseerden zijn welkom om 16:00 aan de Doelenstraat 23 te Alkmaar.

Robert Hogervorst

Robert Hogervorst (beeldend kunstenaar, Berlijn) is werkzaam geweest als kunstdocent aan hogescholen en diverse opleidingsinstellingen in Europa. Hij heeft exposities gehad in Amsterdam, Parijs, Stockholm, Berlijn, Basel, Kiel, Rotterdam en Alkmaar. In de periode 2016-2019 ontstonden 40 houtsneden, alle geïnspireerd op het Gilgamesch epos: een 4000 jaar oude vertelling uit het tweestromenland Mesopotamie, het huidige Irak en Syrië. Het epos is samengesteld uit een verzameling heldenverhalen, waarin Gilgamesch en Enkidu de hoofdpersonen zijn.

Mieke Spliethof

Mieke Spliethof is tekstschrijver en werkzaam als senior cliëntondersteuner van mensen met een Niet Aangeboren Hersenletsel in Alkmaar. Sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne heeft ze een aantal teksten geschreven die een poëtische weergave zijn van de manier waarop zij zich probeert in te leven in de gebeurtenissen in dat land. ‘Brief aan Derusova’ is een tekst die geschreven is naar aanleiding van het sterven van een arts aan het front. Deze brief is samen met zeven houtdrukken aangeboden aan de ambassadeur van Oekraïne in Berlijn, die toegezegd heeft deze te laten bezorgen bij de familie van Derusova Inna Mykolaivna in Oekraïne. ‘Schuilen’ speelt zich af in in het filmhuis van Alkmaar, met een korte blik op het leven in de schuilkelder die zich daaronder, althans in deze tekst, bevindt.