Nederland Leest: schrijversmarkt en lezing

Algemeen
In Alkmaar is er een schrijversmarkt met Simone van der Vlugt, Valentijn Ringelberg en Nadine Swagerman.
In Alkmaar is er een schrijversmarkt met Simone van der Vlugt, Valentijn Ringelberg en Nadine Swagerman. (Foto: aangeleverd )

ALKMAAR - Bibliotheek Kennemerwaard organiseert de hele maand november verschillende activiteiten rondom de campagne ‘Nederland Leest’. Dit jaar is het thema ‘Oud worden, jong’ blijven. Bij de bibliotheek in Castricum geeft Suzanna Jansen een lezing en in Alkmaar is er een Meet & Greet met Alkmaarse schrijvers Simone van der Vlugt en Valentijn Ringelberg.

Lezing in Castricum

Suzanna Jansen, auteur van Het pauperparadijs, zal dinsdagavond 15 november vertellen over haar nieuwe boek De omwenteling of de eeuw van de vrouw. Een persoonlijk en meeslepend verhaal van emancipatie. Hoe verging het Betsy en haar dochters na Het pauperparadijs? De lezing is van 19:30 tot 21:30 uur bij de bibliotheek aan de Geesterduinweg 1. Kaarten zijn te reserveren via tinyurl.com/suzannajansen.

Schrijversmarkt in Alkmaar

Zaterdagmiddag 19 november staat volledig in het teken van literatuur en schrijvers. Deze middag van 14.00 tot 17.00 uur staan schrijvers uit de regio Alkmaar, van beginners tot gevorderden, klaar voor een meet & greet bij bibliotheek Alkmaar Centrum aan de Gasthuisstraat 2. Met onder andere Simone van der Vlugt, Yorick Goldewijk, Valentijn Ringelberg en Nadine Swagerman. Toegang is gratis.

Het jaarlijkse cadeau

Leden en bezoekers krijgen tijdens ‘Nederland Leest’ het boek Mevrouw mijn moeder van Yvonne Keuls cadeau. Met dit boek richtte Yvonne Keuls een liefdevol monument op voor haar ouder wordende moeder. Deze ontroerende roman is een prachtig gesprek tussen moeder en dochter, over een bijzonder verleden en vitaal ouder worden.