Noordwest, huisartsen en Bibliotheek Kennemerwaard helpen bij digitale vaardigheden

Algemeen
Noordwest Ziekenhuis, huisartsen en Bibliotheek Kennemerwaard helpen bij digitale vaardigheden.
Noordwest Ziekenhuis, huisartsen en Bibliotheek Kennemerwaard helpen bij digitale vaardigheden. (Foto: Andrea Piacquadio)

ALKMAAR - De digitale ontwikkelingen in de zorg gaan razendsnel en dat kan best ingewikkeld zijn voor patiënten. Daarom slaan Noordwest Ziekenhuisgroep, de huisartsenverenigingen HONK en HKN en de Bibliotheek Kennemerwaard en KopGroep Bibliotheken de handen ineen om patiënten te ondersteunen bij digitale zorg. 

Bibliotheek Kennemerwaard staat samen met de patiëntenservice van Noordwest maandag 21 november van 09.30 tot 12.30 uur met een kraam bij de ingang van de centrale hal. De medewerkers van Bibliotheek Kennemerwaard vertellen over hun uitgebreide cursusaanbod en een medewerker van de Noordwest patiëntenservice beantwoordt vragen over Mijn Noordwest.

De bibliotheek organiseert regelmatig cursussen en inloopspreekuren, voor ondersteuning bij digitale zaken. Denk bijvoorbeeld aan het werken met een computer, tablet of smartphone, het gebruik van DigiD (aanvragen en/of inloggen) of zoeken naar betrouwbare informatie op internet. Ook organiseert bibliotheek Kennemerwaard een uitgebreid (gratis) lesprogramma ‘Digivitaler’. 

In het programma leert de patiënt zelf gezondheidszaken te regelen via internet, zoals het inzien van gegevens in een patiëntenportaal, het gebruik van gezondheidsapps en videobellen met de zorgverlener.