Rolstoeltennissers in de hal bij Daalmeer.
Rolstoeltennissers in de hal bij Daalmeer. (Foto: aangeleverd)

Dertig rollers op Alkmaars Rolstoeltennistoernooi

Algemeen

Verschillende spelers draaien mee in de Nederlandse top van het rolstoeltennis. Jessica Derks maakt zich sterk voor een ieder die wil tennissen. ‘’Het is mogelijk om te tennissen, ondanks je beperking(en).’’ Dat weet ook Jessica zelf. In 2006 kreeg ze een skiongeluk en is sindsdien rolstoelgebonden. ‘’Ik heb altijd getennist. Op het moment van revalideren kwam ik in aanraking met rolstoeltennis. Dat was zo’n verademing, dat ik wel kon blijven doen wat ik altijd graag deed.’’ ‘De leden komen vanuit de hele provincie, van Den Helder tot Amsterdam’ De vereniging bestaat nu 27 jaar en heeft momenteel 30 leden, waarvan 12 junioren en 18 senioren, in de leeftijd van 10 tot 72 jaar. 

 ALKMAAR - Dertig rollers kwamen zondag 20 november naar de hal van Rolstoeltennis Alkmaar in Daalmeer voor een toernooi. Er waren deelnemers van Rolstoeltennis Alkmaar, TV Nieuwe Sloot Alphen a/d Rijn en Houten.

De leden komen vanuit de hele provincie, van Den Helder tot Amsterdam. ‘’Onze club vervult daarmee een meer dan regionale functie. Of de vereniging ook overgaat naar andere regio’s? Voor nu blijft Alkmaar de vaste standplaats. Anders krijg je verenigingen met relatief weinig leden. Vroeger was er ook een vereniging in Schagen maar doordat het niveauverschil te groot was, zijn er leden gestopt. Iemand met een spieraandoening heeft minder spierkracht. Dan is het fijn als je tegen iemand van hetzelfde niveau tennist. De groepen kunnen wij nu goed indelen. Ook merken wij dat iedereen bereid is om een afstand te reizen om bij de vereniging op niveau een balletje te slaan. Binnen de vereniging hebben we een diversiteit aan handicaps. Leden met een dwarslaesie, amputatie, maar ook leden met een éénzijdige verlamming. Mensen denken vaak: ‘Dan kan je toch niet tennissen?’ Het kan dus wél. Je kan met een linkerarm en een linkerbeen gewoon tennissen. Rolstoeltennis is niet alleen een sport voor mensen met een – al dan niet aangeboren – lichamelijke beperking. Maar ook voor mensen die niet dagelijks in een rolstoel zitten, die niet meer valide kunnen sporten. 

Wie rolstoeltennis een keer wil proberen kan terecht op zaterdagen van 11:00 tot 15:00 in de hal te aan de Klaas Bootpad 4-6, Daalmeer/Alkmaar. kijk voor meer informatie op www.rolstoeltennisalkmaar.nl

Afbeelding
AZ verdient kolkend stadion Algemeen 26 jan, 13:44
Afbeelding
Parkeeroverlast in Rembrandtkwartier Algemeen 26 jan, 13:43
Afbeelding
Een kerk vol whisky Algemeen 26 jan, 13:19
Afbeelding
Informatiemarkt Noordwest Oncologisch centrum Algemeen 26 jan, 13:04
Afbeelding
Burgemeester leest voor Algemeen 26 jan, 12:01
Afbeelding
Werken in thuiszorg: 'Ik begeleid mensen naar een mooi einde' Zorg 26 jan, 11:07
Afbeelding
Grote vraag naar verkeersmaatje duidt op veel onveilige verkeerssituaties in Noord-Holland Algemeen 26 jan, 10:06
Afbeelding
Onduidelijkheden over Waalstraatpad: 'Hoe tijdelijk is de tijdelijke bestrating?' Algemeen 26 jan, 08:55
Afbeelding
Selectiewedstrijden kunstrijden in De Meent Algemeen 25 jan, 13:33
Afbeelding
Wandelen met een diëtiste Algemeen 25 jan, 10:53
Afbeelding
Jan van Duikeren's JVD4 in De Terp Algemeen 25 jan, 10:43
Afbeelding
Groots Alkmaar vanuit stadhuis Algemeen 25 jan, 09:20
Afbeelding
Meedenken over invulling oevers Alkmaars kanaal Algemeen 24 jan, 16:17