Wat bedenken leerlingen voor regionale werkgevers?

Algemeen
Leerlingen aan de slag voor regionale werkgevers.
Leerlingen aan de slag voor regionale werkgevers. (Foto: aangeleverd)

Wat hebben leerlingen gedaan of bedacht voor werkgevers regio Alkmaar? Dat is te zien op het eindevent van Project Match2Work op 21 december. Docenten en leerlingen van het PCC Lyceum, OSG Willem Blaeu, Het Huygens College en het Van der Meij College zijn aan de slag gegaan voor werkgevers in de regio. Zij hebben op school aan een vraagstuk uit de praktijk gewerkt. 

Zo ligt er een vraagstuk over jaarrekeningen en de impact daarvan voor het bedrijfsleven van BDO. Het bedenken van een nieuwe escape room voor Avonturium in Egmond. Maar ook vanuit de techniek zijn er casussen ingebracht. Zo is Bouwbedrijf Jac Tromp B.V. benieuwd hoe zij de communicatie met anderstaligen kunnen verbeteren bij renovaties of het klimaat in verzorgingshuizen aan kunnen pakken. Van Total Hydraulics B.V. hoe zij personeel aan kunnen trekken. Maar ook de VVV, Ekoplaza doen bijvoorbeeld mee. 

Kortom: binnen elke branche en elk vakgebied lagen er uitdagingen. Maar ook in de uitvoering: het bedenken, het communiceren met bedrijven, het maken van afspraken, plannen, pitchen, het op een andere manier samenwerken zijn zaken die je als leerling al doende leert.Leerlingen hebben op afspraak een bezoek gebracht en werken de plannen uit die zij presenteren op het eindevent waar een jury de ‘uitblinkers’ gaat kiezen. De jury bestaat dit jaar uit Ben Tap (RPA-NH), Marie-Louise Bartels (Gassan Diamonds) Rick Agter (Urban.Nomads.club) Hans Nijdeken (directeur PCC), Nicole van Dinteren (InHolland), Hans van de Leygraaf (Leygraaf Makelaars en Alkmaars Bolwerk) en Peter Vonk (Kaasstad Kapitaal).

Meer informatie op www.projectmatch2work.nl.