Zilver en Brons op jeugd WK trampolinespringen

Sport
Lina Joy Uljee links en Thalissa Wijkstra rechts.
Lina Joy Uljee links en Thalissa Wijkstra rechts. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - De veertienjarige Thalissa Wijkstra van Triffis behaalde zilver op het WK trampolinespringen in Sofia, Bulgarije. Samen met de vijftienjarige Lina Joy Uljee ontving ze daarbij nog brons in de categorie synchroon.

In een deelnemersveld van maar liefst 65 springers wist Thalissa zich als derde te plaatsen voor de finale en behaalde individueel zilver in de leeftijdsklasse 13-14 jaar met 50.330. Hiermee werd ze op maar 0.4 verschil van de Italiaanse Letitzia Radaelli, die goud won, Vice Wereld Kampioen. Een bijzondere en unieke prestatie. Daarnaast maakte Madelief Wijkstra haar debuut en slaagde daar zeer goed in.

Synchroon

Thalissa en Lina gingen na de voorronde als vijfde door naar de finale. Ze kwamen als zesde paar in actie. Na een mooie oefening, met een totaal van 44.860 stonden ze op dat moment op de tweede plaats met nog twee landen te gaan. Alleen Portugal wist met 45.370 punten Lina en Thalissa nog te passeren in het klassement. Japan behaalde goud met 45.370. De verschillen waren klein. Na twee keer een vierde plaats op het jeugd WK, Tokio en Baku, werden hun vele trainingsuren (25 uur per week) beloond met een mooie bronzen medaille. Lina Joy en Thalissa behaalden eerder dit jaar het zilver bij het jeugd EK in Rimmini.

Lina Joy Uljee en Thalissa Wijkstra.
Thalissa Wijkstra van Triffis behaalde zilver op het WK trampolinespringen.