Lichtjesactie voor patiënten Noordwest

Algemeen
Lichtjesactie van Vrienden van Noordwest.
Lichtjesactie van Vrienden van Noordwest. (Foto: aangeleverd)


ALKMAAR - Vrienden van Noordwest houdt een lichtjesactie voor patiënten van de Noordwest Ziekenhuisgroep die met kerst in het ziekenhuis liggen omdat zij te ziek zijn om dit gezellig thuis te vieren. Patiënten die op woensdag 14 december in het ziekenhuis in Alkmaar of Den Helder liggen, ontvangen aan het einde van de middag een lichtje. De lichtjes worden ontstoken en er worden kerstliedjes gezongen om het voor de patiënten sfeervol te maken en hen een kerstgevoel te geven. Een evenement waarin het helemaal draait om de patiënt.

De actie is dinsdag 29 november gestart. Wie deze actie wil steunen kan - tot en met woensdag 5 januari - een lichtje voor vijf euro kopen. Dit geld wordt gebruikt voor de aanschaf van een projector van beelden en geluid (Qwiek.up) op de spoedeisende hulp. In Den Helder wordt gespaard voor een VR-bril op de verpleegafdeling oncologie. Beide systemen helpen bij het verminderen van pijn- en stressklachten tijdens de behandeling van de patiënt. 

Een lichtje doneren kan via www.vriendenvannoordwest.nl.


Vrienden van Noordwest

Vrienden van Noordwest zet zich in om extra’s te realiseren die het verblijf van patiënten in de ziekenhuizen van Noordwest Ziekenhuisgroep, in Alkmaar en Den Helder, aangenamer maken en ondersteunen bij een sneller herstel.