‘Hier wordt elke kleuter toch blij van?’

Algemeen
Heerlijk nieuw schoolplein voor OBS Jules Verne.
Heerlijk nieuw schoolplein voor OBS Jules Verne. (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

ALKMAAR - Met het doorzagen van een takje opende kinderburgemeester Miya vrijdagochtend het vernieuwde schoolplein van OBS Jules Verne. 

Het plein voor de peuters en kleuters is veranderd van een saaie, stenen ruimte naar een groene oase vol houtsnippers, struiken en planten. “Het is gewoon een heel groen plein geworden, écht een fijne plek om te spelen”, zegt Miya. “Het oude plein was niet gezellig, maar hier wordt elke kleuter toch blij van? Ik zou de hele tijd buiten willen spelen! Hoe ik vind om als kinderburgemeester om dit soort dingen te mogen doen? Superleuk! Zo leuk om te leren wat er allemaal gebeurt in de stad. Dan is het natuurlijk extra leuk om het nieuwe schoolplein van je eigen school te openen.” 

Ingrid IJsseldijk, directeur van Jules Verne: “Leerlingen van groep 7 en 8 hebben meegeholpen met het verwijderen van de tegels. Die zijn weer hergebruikt voor een tribune. Daar kunnen kinderen lekker zitten om een broodje te eten, maar kan ook gebruikt worden om buiten les te geven. Wat nog leuk om te benoemen is, zijn de leerlingen van het naastgelegen Clusius College. Die hebben meegedacht met het maken van het plan en hebben een ontwerp gemaakt. Naast dit plein hebben we aan de achterzijde nog een plein en ook die willen we vergroenen, al moeten we daar weer even voor sparen.”

kinderburgemeester Miya opent het nieuwe schoolplein Jules Verne.