Winterraces in de Alkmaar ZEturf Arena

Algemeen

ALKMAAR - Zondag 11 december is de laatste koersdag van het jaar op de Alkmaarse drafbaan: acht Winterraces in de Alkmaar ZEturf Arena. Dit is de achtste meeting van het jaar: de Containerbox.nl winterraces dag.

De Alkmaarse drafbaan bruist weer en dat is ook aanstaande zondag weer te merken. Het resultaat is acht prachtig bezette koersen. De start van de eerste koers is om 12.30 uur. De Alkmaarse drafbaan kent een uitstekend seizoen. De mensen weten de gerenoveerde baan, dat voldoet aan de nieuwste eisen, weer blindelings te vinden. De bezoekersaantallen overstijgen de verwachtingen en de trainers en rijders uit binnen- en buitenland komen graag met hun cavalerie naar Alkmaar. Die omstandigheden leiden tot volle deelnemersvelden, attractieve en spannende races!


Na zeven koersdagen in 2021 en acht koersdagen in 2022, zullen er volgend jaar zelfs negen koersdagen georganiseerd worden in Alkmaar. De stijgende lijn wordt dus voortgezet door de SEDA, de Alkmaars stichting die zorgt voor de organisatie van de koersevenementen.

Live muziek met Joost de Vries 

Een dagje naar de paardenkoers is een evenement voor de hele familie. Voor de kinderen is er het schmincktheater. Daarnaast zijn er twee minidraverijen waar kinderen rijden met hun pony. Als afsluiting van het jaar zullen in een extra race de moeders van alle youngsters plaats nemen op de sulky. Voor nieuwe bezoekers zijn er programma’s met tips beschikbaar bij de infobalie en er vinden gedurende de middag rondleidingen over de gehele accommodatie plaats. Na afloop van de laatste koers (circa 16.00 uur) is er live muziek in de grote hal onder de monumentale tribune waar de bekende Noord Hollandse zanger Joost de Vries een geweldig optreden zal geven! Iedereen is welkom om te genieten van de races, mini draverijen, hapjes, drankjes, kids entertainment en live muziek. Entree is 6 euro. Kinderen tot en met 15 jaar vrij entree. Meer info op www.drafbaanalkmaar.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Hermes Ahmadi in De Groene Zwaan Algemeen 31 jan, 16:21
Afbeelding
Automobiliste schept jongen op elektrische step 112-nieuws 31 jan, 15:27
Afbeelding
Donatie van € 8.063 voor Jeugdfonds Algemeen 31 jan, 10:08
Afbeelding
Brons voor Olivia Voskuijl Algemeen 31 jan, 09:58
Afbeelding
AZ samen met ShowYourSkills Algemeen 31 jan, 08:35
Afbeelding
Le Champion haalt € 142.000,- op voor goede doelen Algemeen 30 jan, 16:17
Afbeelding
De Heeren van Zorg opent vestiging in Alkmaar voor cliënten met autisme Algemeen 30 jan, 15:23
Afbeelding
The Prom in De Vest Algemeen 30 jan, 15:15
Afbeelding
Nieuwe voorstelling Papaver Algemeen 30 jan, 15:07
Afbeelding
Voormalig belastingkantoor Robonsbosweg in beeld voor asielzoekers, spoedzoekers en statushouders Algemeen 30 jan, 14:47
Afbeelding
Dag Portofino, hallo Lupo Algemeen 27 jan, 14:52
Afbeelding
Architectuurlezing over reset woningbouw Algemeen 27 jan, 13:31
Afbeelding
Theatermaker zoekt werkloze Alkmaarders Algemeen 27 jan, 13:22