Oliebollen van Scoutinggroep De Geuzen

Algemeen
Scoutinggroep de Geuzen maakt dit jaar weer traditiegetrouw oliebollen om geld in te zamelen voor het clubhuis.
Scoutinggroep de Geuzen maakt dit jaar weer traditiegetrouw oliebollen om geld in te zamelen voor het clubhuis. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Dit jaar mogen ze eindelijk weer bakken. Na 2 jaar corona en lockdowns halen ze bij Scoutinggroep De Geuzen weer de materialen uit de kast om overheerlijke oliebollen te bakken. Ze staan te trappelen om gezellig de bakkerij op te bouwen en er een feestje van te maken. De scouts komen vanaf 6 december langs de deuren om oliebollen te verkopen. De opbrengst gaat naar een nieuwe keuken in het clubhuis.

Tot en met 29 december 22 uur zijn de oliebollen te bestellen op oliebol.de-geuzen.nl en telefonisch op 06 84808968. De bollen worden zaterdag 31 december tussen 10.00 en 16.00 uur bezorgd. Maar ook op 30 en 31 december zijn er nog oliebollen te koop bij de verkoopkarren in de binnenstad van Alkmaar.

Vrijwilligers

Vrijdag 30 december om 4 uur ’s morgens beginnen de vrijwilligers met het bakken van 20.000 oliebollen. De actie loopt al vanaf 1958 en is een traditie geworden. Meer dan 100 vrijwilligers zijn deze dag in touw om 20.000 overheerlijke oliebollen te bakken en te bezorgen. Dat betekent vroeg op om oliebollen in onze professionele bakkerij te bakken en vers te bezorgen.