Jan van Duikeren’s JVD4 in De Terp

Algemeen
JVD4 & Metropole Orkest String
JVD4 & Metropole Orkest String (Foto: Jurjen Donkers)

OUDORP - Het zesde concert van Jazz in Oudorp vindt plaats op zaterdag 11 maart. Jan van Duikeren’s JVD4 met een speciale gast verzorgen om 20.30 uur een concert in het witte kerkje van Oudorp.

Het kwartet van Jan van Duikeren is geen onbekende in Oudorp. Tijdens het eerste concert van Jazz in Oudorp (2017) speelde Jan van Duikeren’s JVD4 het album ‘Dear John’. Jan van Duikeren’s JVD4 bestaat uit: Jan van Duikeren (trompet), Karel Boehlee (piano), Aram Kersbergen (contrabas) en jazzlegende John Engels (drums). 

Tijdens de lockdown nam Jan van Duikeren’s JVD4, samen met het Metropole Orkest Strings, Marcel Veenendaal (de zanger van de band Di-rect) en Tineke Postma, een tweede album op genaamd ‘Short Stories’. Op verzoek van John Engels werd dit een album gevuld met ballads. Voor dit prachtige album ontving Jan van Duikeren in oktober 2022 maar liefst twee Edisons. 

John Engels 

De 88-jarige John Engels, drummer van het gezelschap, zit in 2023 maar liefst zeventig jaar in het vak en dat jubileum wordt in Oudorp gevierd. 

Tickets verkrijgbaar via www.jazzinoudorp.nl.